Произход и имен ден на Александра

Александра – име, значение, имен ден

Произход и имен ден на Александра

Александра – пълна справка за името, на кой ден има празник – имен ден и по какъв начин ще можете да направите изненада.

Значение на името Александра

Името Александра е женската форма на мъжкото название Александър и на старогръцки означава „защитник на хората“.

Ако Александра е единственото дете в семейството, тя расте упорита и капризна. Не иска да си играе с останалите деца. Когато все пак реши да си избере приятели, Александра предпочита момчетата. И по-късно, вече пораснала, тя се чувства по-добре в мъжка компания.

Александра изгражда в себе си открит характер.

Споделя всичко с майка си и с добрите си приятели. От това понякога си пати. Знае си цената и отрано си търси добро място в обществото.

Дамите с това име стават добри лекарки, счетоводителки, учителки, имат артистични и певчески заложби. Шофирането им се отдава и отрано взимат шофьорска книжка. Може да се омъжат късно, но почти винаги сполучливо. Любовта ги преобразява – когато са влюбени, са максималистки.

Александра обича пътешествията. За семейството си прави всичко, но е подвластна на ревността.

Със свекърва си има сложни взаимоотношения – страни от нея и се дразни от присъствието й. Понякога това се отразява и на брака й.

Мъжете, носещи името Симеон, могат да й донесат неприятности.

Кога има имен ден Александра

Александра разполага с празник – имен ден на 23 април годишно. Празничният ден не е преместваем, затова се празнува по едно и също време всяка една година.

Приложимо е личността да организира празник и на още една дата от годината, защото перманентно се отбелязват нови християнски празнични дни, за които като краен резултат някои наименования на личности имат в два или повече дни през годината радостен имен ден.

Картички и пожелания за Александра

В случай че имате желание да поднесете изненада за щастливия ден на именника, можете да го извършите с тематична нова картичка от интернет портала PozdraviMe.com.

Различен метод е да пратите на човека, който празнува, интернет съобщение с неповторим поздрав, което непременно да го уцели директно в чувствата.

При този похват ще докажете своите топли чувства и ще покажете, че много държите на тази личност.

Оценка: 5 от 3 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top