Името Анастасия произход

Анастасия – име, значение, имен ден

Името Анастасия произход

Анастасия – пълна справка за носителя на това име, на кой ден има имен ден и с какво може да направите хубава изненада.

Значение на името Анастасия

Името произхожда от гръцката дума Anastacia, което означава „възкръснала“.

Анастасия още като дете е будна, любознателна, ярка и упорита. Изключително взискателна към всички и всичко. Вроден е сякаш талантът на Анастасия да „възражда“ всяко нещо, до което се докосне.

С лекота успява да се справи с предизвикателствата, които среща по пътя си. Бодливите тръни, на които може да се натъкне, само усилват решителността й да гони щастието си.

Анастасия е много романтична натура. Тя е женствена и обаятелна. С чара си предразполага околните, с искрена усмивка се справя в ситуациите, с жар брани интересите си.

Жена с името Анастасия е склонна да вярва, че никой не може да върши нещата така методично и експедитивно като нея. И е права – перфектен организатор, тя приема всичко присърце, затова няма неуспехи сред делата и връзките си – били те лични или професионални.

Анастасия има силна интуиция, мъдра е и често настоятелна. Има проблем, когато трябва да знае, че е сгрешила, затова нее правилен ход да бъде обвинявана в такъв момент. Друг е въпросът, че тя обикновено не греши.

Идеална комбинация за Анастасия е мъж, носещ името Мартин. Както и да се казва партньорът й, той ще може да й прехвърли всичките си грижи и тревоги и това дори би й доставило удоволствие.

Тя ще бъде щастлива да предпазва партньора си, без да накърнява неговото мъжко самолюбие – изкуство, на което не всички жени са способни.

Кога има имен ден Анастасия

Анастасия има празник – имен ден на 29 август ежегодно. Този празник не е преместваем, заради това се празнува по едно и също време ежегодишно.

Напълно възможно е името да приеме поздрави от хора и на още една дата от календарната година, тъй като постоянно се появяват нови православни празници, в които като краен резултат някои имена на личности разполагат през няколко дни през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Анастасия

Когато имате желание да направите сюрприз за празненството на своя роднина, имате възможност да го изненадате с неповторима картичка с поздрав от сайта Pozdravime.com.

Друг вариант е да пратите на своя роднина или приятел имейл с оригинално пожелание, което от своя страна ще го докосне директно в райското кътче на душата.

С този способ ще докажете своите близки емоции и ще заявите, че много държите на този страхотен човек.

Оценка: 5 от 2 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top