Антон значение на името

Антон – име, значение, имен ден

Антон значение на името

Антон – коректна информация за носителя на това име, на кой ден има празник – имен ден и как може да изненадате приятно именника.

Значение на името Антон

Коренът на името идва от Древния Рим – през тогавашните векове е изключително разпространено е името Антоний, което означава „встъпващ в бой. Антон расте, заобиколен от всеобщата любов.

По характер прилича на майка си, но е по-близък с баща си особено ако родителите са разведени и живеят отделно. В детските си години доста боледува. Обича книгите. Като ученик е малко мързелив – получава средни бележки в училище.

Учудва всички, когато влиза в университета и завършва с отличие. Някои го смятат за страхливец, но това е само привидно. Изгражда в себе си постоянството като трайна черта на характера си.

Добър любовник е, с жените се държи добре, понякога е силно ревнив и тогава става неуправляем. Обича силните напитки, но не прекалява.

Родените през зимата Антоновци са хитри, настойчиви, пресметливи и дипломатични. Родените през лятото (в месеците от май до септември) са добри спортисти, имат качествата на бойци.

По своя характер на Антон най-много му подхожда връзката с Анастасия, Валерия, Дария, Екатерина, Марта, Яна. Близките отношения с Татяна, Ангелина, Дина, Евдокия, Мария могат да му донесат неприятности.

Кога има имен ден Антон

Антон ще се весели по случай имен ден на Антоновден тази година. Този празник е статичен, при което се отбелязва по едно и също време ежегодишно.

Достъпно е човекът да празнува имен ден и на още една дата в цялата година, защото постоянно се отбелязват нови православни празнични дни, за които като резултат наименования на хора честват по няколко пъти в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Антон

Ако искате да изпратите поздравления за празничния ден на празнуващия имен ден, бихте могли да го сюрпризирате с неповторима картичка от PozdraviMe.com.

Друга възможност е да изпратите на празнуващия човек писмо с блестящ поздрав, което от своя страна ще го докосне право в чувствата. При този похват ще изразите вашите горещи искрени чувства и ще обявите, че цените това същество.

Оценка: 5 от 4 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top