Атанас кога има имен ден

Атанас – име, значение, имен ден

Атанас кога има имен ден

Атанас – коректна справка за човека, носещ това име, на кой ден ще почерпи за имен ден и с какво ще можете да изненадате приятно именника.

Значение на името Атанас

Древните гърци са вложили в това име значението на думата „безсмъртен“.

Мъжете, носещи името Атанас, са неконфликтни и добри. Външно са много симпатични, скромни и понякога нерешителни. В кариерата се изкачват трудно, но в крайна сметка успяват в почти всяка работа, макар и бавно.

„Зимните“ Атанасовци са майстори във воденето на спорове, справедливи са – често и в своя вреда. Те са общителни и обградени с много приятели, но никога не им налагат своето мнение.

Родените през зимата са и големи мълчаливци – повече слушат, отколкото да изразяват мнението си. Обичат пътешествията, имат добра памет и владеят добре перото – от тях произлизат често писатели и учени.

Родените през есента мъже с това име са изключително общителни. Без да се притесняват, поемат всички домашни задължения, обичат много и домашните любимци.

„Продетните“ Атанасовци обикновено се женят по два пъти. Те са със сложен характер – обидчиви са, не могат да се самопреценят критично. Родените през лятото мъже с това име са привързани към мястото, където живеят – никак не обичат командировките. Най-много ценят свободата, мразят насилието.

Бракът на Атанас с Наталия, Ваня, Галя, Анастасия, Вера и Ана ще е щастлив. Но трябва да се пази. от дълга връзка с Дарина, Виктория, Роза, Едит, Нели, Татяна и Александра.

Кога има имен ден Атанас

Атанас има празник на името си на 18 януари, на Атанасовден, ежегодно. Този празник не е от подвижните, при което се отбелязва през един и същ месец всяка година.

Реалистично е наименованието да почерпи и на друга дата в цялата година, тъй като постоянно изникват нови църковни празници, при които като краен резултат някои наименования на хора разполагат през няколко дни през календарната година именни дни.

Картички и пожелания за Атанас

В случай че искате да изпратите поздравления за щастливия ден на празнуващия имен ден, бихте могли да го сюрпризирате с неповторима картичка от интернет портала PozdraviMe.com.

Различен вариант е да изпратите на своя приятел писмо с неповторим поздрав, което да го уцели директно в райското кътче на душата. С този способ ще докажете вашите горещи емоции и ще докажете, че много държите на това създание.

Оценка: 5 от 4 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top