Богдан – име, значение, имен ден

Името е от старославянски произход и означава „даден от Бога“.

Децата с това име често се раждат след дълго очакване и тяхното появяване на белия свят е свързано с много страхове и тревоги. В детството си те често боледуват и затова растат разглезени от своите родители. Богдановците се силно привързани към майките си, не обичат да си играят с другите деца, учат се със среден успех. Имат таланти, но мързелът им пречи да ги развият докрай. С годините обаче тази слабост у тях изчезва.

Мъжете с това име са спокойни, знаещи добре цената си. Те искат непременно добре да се устроят в живота. Праволинейни са до крайност.

От родените през зимата Богдановци стават добри художници, музиканти, военноначалници и учители.

„Летните“ носители на това име са лидери в семейството. У съпругите си ценят покорството и са строги вкъщи. Принципни са и донякъде страдат от високомерие.

Представителите на силния пол, които са кръстени с името Богдан, имат и много забележителни качества – майстори са в домашните работи, икономични са в разходите и успяват бързо да стигнат до успеха. Единственото, за което не пестят средства, е почивката. Обичат в отпуск да са със семейството си.

Добре си пасват с представителките на нежния пол с имена Светла, Юлия, Богдана, Виктория, Нели, Елена, Нина, Румяна и Надежда. Вероятно е да имат неприятности с Ася, Валерия, Димитрина, Дина и Яна.

Връщане в началото на страницата