Името Богдан - произход и имен ден

Богдан – име, значение, имен ден

Името Богдан - произход и имен ден

Богдан – коректна справка за наименованието, кога точно празнува имен ден и с какво ще можете да направите хубава изненада.

Значение на името Богдан

Името е от старославянски произход и означава „даден от Бога“.

Децата с това име често се раждат след дълго очакване и тяхното появяване на белия свят е свързано с много страхове и тревоги. В детството си те често боледуват и затова растат разглезени от своите родители.

Богдановците се силно привързани към майките си, не обичат да си играят с другите деца, учат се със среден успех. Имат таланти, но мързелът им пречи да ги развият докрай. С годините обаче тази слабост у тях изчезва.

Мъжете с това име са спокойни, знаещи добре цената си. Те искат непременно добре да се устроят в живота. Праволинейни са до крайност.

От родените през зимата Богдановци стават добри художници, музиканти, военноначалници и учители.

„Летните“ носители на това име са лидери в семейството. У съпругите си ценят покорството и са строги вкъщи. Принципни са и донякъде страдат от високомерие.

Представителите на силния пол, които са кръстени с името Богдан, имат и много забележителни качества – майстори са в домашните работи, икономични са в разходите и успяват бързо да стигнат до успеха. Единственото, за което не пестят средства, е почивката. Обичат в отпуск да са със семейството си.

Добре си пасват с представителките на нежния пол с имена Светла, Юлия, Богдана, Виктория, Нели, Елена, Нина, Румяна и Надежда. Вероятно е да имат неприятности с Ася, Валерия, Димитрина, Дина и Яна.

Кога има имен ден Богдан

Богдан ще получава поздравления по случай празник – имен ден на 11 януари всяка година. Този празник не е динамичен, поради това се празнува по едно и също време ежегодно. Осъществимо е личността да почерпи и на друга дата от календарната година, защото постоянно изникват нови църковни празнични дни, в които се получава някои имена на хора честват по няколко пъти през годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Богдан

Ако много искате да изпратите поздравления за щастливия ден на лицето, което празнува, имате възможност да го направите с божествена картичка с пожелание от уеб сайта PozdraviMe.com. Различен метод е да разпратите на своя роднина или приятел послание с приказно пожелание, което непременно да го уцели точно в сърцето. При този метод ще покажете вашите близки искрени чувства и ще докажете, че уважавате този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top