Данаил - значение на името

Даниел / Данаил – име, значение, имен ден

Данаил - значение на името

Даниел / Данаил – пълна справка за името, на коя дата има празник – имен ден и как може да изненадате приятно именника.

Значение на името Даниел / Данаил

Според Библията Данаил е бил древноеврейски пророк, известен като главен прорицател, дясна ръка на Навуходоносор. Близко по звучене и със същия корен е мъжкото име Даниел.

В детството си момчетата, кръстени така, растат спокойни и любвеобилни. Притежават рядка детска хитрост. Увличат се от футбола, борбата, тениса, гимнастиката, но не са спортен тип.

Като пораснат, Данаиловците са ревниви, доста импулсивни. У някои от тях се развива краен егоизъм, който им пречи в отношенията с жените. Пресметливи са по характер и предвиждат всеки свой ход. Не помагат на съпругите си вкъщи. Гостоприемни са. Добре пеят, танцуват и играят карти. Обичат да си похапват, без да прекаляват – разбират от кулинария, но не готвят.

За да има успешен брак, Данаил най-добре е да се свърже с Анна, Венелина, Галина, Жулиета, Людмила, Нина, Снежана, Елвира, Татяна. Малко вероятно е да му върви в брачния живот, ако се ожени за Елисавета, Ирина, Ангелина, Роза.

Кога има имен ден Даниел / Данаил

Даниел / Данаил разполага с голям празник – имен ден на 17 декември ежегодишно. Този празник не е динамичен, при което се отбелязва на една и съща дата ежегодишно. Вероятно е името да почерпи и в друг ден в календарната година, тъй като постоянно се появяват нови църковни празници, за които става така че някои имена на личности отбелязват през няколко дни през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Даниел / Данаил

В случай че поискате да поднесете изненада за празника на своя роднина, бихте могли да го извършите с оригинална нова картичка от сайта Pozdravime.com. Различен вариант е да препратите на човека с празника онлайн съобщение с неподражаеми поздравления, което ще го уцели 100% в чувствата. С този способ ще изразите вашите близки чувства и ще обявите, че цените този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top