Името Даниела - произход и значение

Даниела – име, значение, имен ден

Името Даниела - произход и значение

Даниела – коректна справка за наименованието, кога има имен ден и как можете да изненадата човека.

Значение на името Даниела

Името е със староеврейски произход и означава „Божи съд”.

Даниела е признат от всички домошар – обича уюта и комфорта, пада си по удобствата. Ако й се случи съпруг, който умее нещо да майстори в къщата – от нея няма по-щастлив човек.

Скрит дълбоко в душата й е един малък порок – Даниела може отвреме навреме да изпита завист към най-добрата си приятелка. Поводите най-често са дребни и безобидни, но завистта и пречи. Това най-много се отнася за родените през лятото Даниели. „Зимните“ са по- великодушни – те по правило са и по-усмихнати.

Даниела е мечта за всеки мъж, но най на място се чувства в компанията с Емил и Станислав. За предпочитане е да не задълбочава връзката с Димо и Янко.

Кога има имен ден Даниела

Даниела ще се весели по случай празник – имен ден на 17 декември ежегодно. Празникът не е преместваем, при което се чества на една и съща дата всяка година. Реалистично е човекът да се весели и в друг ден през цялата година, защото перманентно се появяват нови православни празнични дни, при които като краен резултат личните имена на хора честват в два или повече дни в годината имен ден.

Картички и пожелания за Даниела

В случай че много искате да поднесете изненада за празника на именника, можете да го сюрпризирате с перфектна картичка с пожелание от сайта Pozdravime.com. Различен метод е да изпратите на своя роднина или приятел съобщение с оригинално пожелание, което от своя страна да го уцели точно в сърцето. При този способ ще изразите вашите топли емоции и ще заявите, че много държите на тази личност.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top