Имен ден на името Димитър

Димитър – име, значение, имен ден

Имен ден на името Димитър

Димитър – точна информация за името, на коя дата празнува имен ден и по какъв начин ще можете да изненадата човека.

Значение на името Димитър

Името произхожда от древногръцката дума „деметрис“ („принадлежащ на Деметра, ). В античната митология Деметра е богиня на плодородието и земята.

Външно момчетата с това име приличат на майките си. Като малки боледуват много и са с доста крехко здраве.

Когато расте, Димитър изгражда в себе си силен характер – обича да налага волята и мнението си по всички въпроси. Умен е, изобретателен и не се плаши от работа. В резултат на това бързо се придвижва по служебната стълба. Обожава комфорта, красивите жени и останалите удоволствия от живота.

Мъжете, кръстени с името Димитър, обичат битките (в преносния смисъл) и често печелят победи. Рядко мислят за последствията и нямат угризения. Често имат по два и три брака, като силно обичат всичките си деца. В ревността си са умерени. Пият алкохол, но не са пристрастени. Запазват романтичното си отношение към жените до дълбока старост.

В брачния съюз могат да бъдат щастливи с жени, които носят имената Анна, Елена, Виктория, Евгения, Евдокия, Лили, Людмила, Яна. За съжаление с Ина, Марина, Нина, Емилия, София, Агнес, Юлия е най-добре да не се свързват.

Кога има имен ден Димитър

Димитър ще получава поздравления по случай голям празник – имен ден на 26 октомври годишно. Празникът не е преместваем, при което се празнува на точно число ежегодишно.

Позволено е лицето да има имен ден и на друга дата в цялата година, тъй като перманентно изникват нови църковни празнични дни, в които като резултат личните имена на хора празнуват в два или повече дни през годината именни дни. Когато искате да поднесете поздрави за празника на своя приятел, можете да го изненадате с божествена картичка с пожелание от уеб сайта PozdraviMe.com.

Картички и пожелания за Димитър

Друг вариант е да разпратите на човека, който празнува, интернет съобщение с уникални поздравления, което непременно ще го уцели 100% в чувствата. С този метод ще докажете своите горещи искрени чувства и ще изразите, че много държите на тази личност.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top