Произход на името Доротея

Доротея – име, значение, имен ден

Произход на името Доротея

Доротея – точна справка за носителя на това име, кога има празник – имен ден и по какъв начин може да изненадата човека.

Значение на името Доротея

Тя е искрен, винаги усмихнат човек, способен да помогне на всекиго при всякакви обстоятелства. Неспособна е да излъже, винаги ще си бъде малко цапната в устата, защото вижда света такъв, какъвто е.

Реалистка и бунтарка по своему, тя пленява с присъщия за нея неповторим чар. Държи много на достойнството си, може да стане много отмъстителна, ако някой я засегне или пък си позволи да й крещи. Това щея ядоса и разгневи, а тя не е от най-кротките. Не е изключено да ви направи свидетели на буйната си ярост.

Тя няма намерение да се откаже от своята индивидуалност заради някой мъж, но донякъде й е приятно да я третират като момиченце.

Доротея е самостоятелна и не се съобразява много, много с чужди претенции. Ако някой иска от нея да му помогне, не трябва да забрави да я помоли.

Мъж, който би могъл да се пребори с нейната независимост и свободолюбивост, който й предложи искрено разбиране, ще спечели лесно сърцето й. Успешна връзка свързва Доротея с Божидар.

Кога има имен ден Доротея

Доротея ще има празник – имен ден на 6 февруари всяка една година. Този празник не е динамичен, при което се прави празник по едно и също време всяка година. Но Доротея може да празнува и на Тодоровден, който е подвижен празник и се чества всяка година 43 дни преди Великден.

Възможно е наименованието да почерпи и по друго време в годината, тъй като перманентно изникват нови православни празнични дни, за които става така че личните имена на личности имат през няколко дни през календарната година именни дни.

Ако искате да поднесете поздрави за щастливия ден на празнуващия имен ден, можете да го изненадате с перфектна картичка от интернет портала PozdraviMe.com.

Картички и пожелания за Доротея

Различна възможност е да изпратите на човека с празника интернет съобщение с оригинално пожелание за имен ден, което непременно да го докосне 100% в чувствата. При този метод ще докажете вашите топли искрени чувства и ще покажете, че уважавате този индивид.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top