Екатерина – име, значение, имен ден

Името има старогръцки произход. Коренът му е от думата „катариос” – чист, непорочен. Някои казват, че в звученето на името Екатерина се усеща нещо царствено, властно и величествено. Понякога, разбира се, това много се разминава с характера на обикновените жени, които го носят.

Като малка Екатерина расте умно и любознателно дете. Събира обичта на околните. Расте малко самолюбива и не понася превъзходството на някой друг.

В класа е първа по успех и винаги търси приятелството на най-изявените си съученици.

Родените през есента Екатерини са нерешителни по характер. Тези пък, които са се появили на белия свят през лятото и зимата, са екстравагантни в поведението и облеклото си.

Макар че има много почитатели, Екатерина не бърза да се омъжва. Вниманието й привличат мъжете, които са близки до нейната психика. Често постъпва импулсивно, особено в личните си отношения с мъжете. Екатерина е с богата фантазия и често това й струва скъпо. Ако се омъжи, това обикновено е успешен брак, макар че не се слави като добра домакиня. Успява в почти всяка професия. Екатерина вярва в предсказания, врачки и екстрасенси. Предразположена е към простудни заболявания.

Ако Екатерина се омъжи за Петър, Антон, Денис, Симеон, Павел, ще бъде щастлива. Под съмнение е връзката й с Анатоли, Асен, Васил, Венелин, Виктор, Георги, Кирил, Юри, Тодор, Николай, Яков, Ангел.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата