Имен ден на Екатерина

Екатерина – име, значение, имен ден

Имен ден на Екатерина

Екатерина – коректна справка за наименованието, на кой ден има имен ден и с какво може да изненадата човека.

Значение на името Екатерина

Името има старогръцки произход. Коренът му е от думата „катариос” – чист, непорочен. Някои казват, че в звученето на името Екатерина се усеща нещо царствено, властно и величествено. Понякога, разбира се, това много се разминава с характера на обикновените жени, които го носят.

Като малка Екатерина расте умно и любознателно дете. Събира обичта на околните. Расте малко самолюбива и не понася превъзходството на някой друг.

В класа е първа по успех и винаги търси приятелството на най-изявените си съученици.

Родените през есента Екатерини са нерешителни по характер. Тези пък, които са се появили на белия свят през лятото и зимата, са екстравагантни в поведението и облеклото си.

Макар че има много почитатели, Екатерина не бърза да се омъжва. Вниманието й привличат мъжете, които са близки до нейната психика. Често постъпва импулсивно, особено в личните си отношения с мъжете. Екатерина е с богата фантазия и често това й струва скъпо.

Ако се омъжи, това обикновено е успешен брак, макар че не се слави като добра домакиня. Успява в почти всяка професия. Екатерина вярва в предсказания, врачки и екстрасенси. Предразположена е към простудни заболявания.

Ако Екатерина се омъжи за Петър, Антон, Денис, Симеон, Павел, ще бъде щастлива. Под съмнение е връзката й с Анатоли, Асен, Васил, Венелин, Виктор, Георги, Кирил, Юри, Тодор, Николай, Яков, Ангел.

Кога има имен ден Екатерина

Екатерина разполага с празник на името си на 24 ноември всяка година. Празникът е статичен, затова се празнува на точно число всяка година. Приложимо е лицето да приеме поздрави от хора и в друг ден през цялата година, тъй като перманентно се отбелязват нови църковни празници, за които се получава личните имена на хора разполагат по няколко пъти в годината имен ден.

Картички и пожелания за Екатерина

Когато искате да поднесете поздрави за щастливия ден на лицето, което празнува, може да го извършите с божествена картичка от сайта Pozdravime.com. Друга възможност е да разпратите на своя роднина или приятел послание с блестящ поздрав, което от своя страна да го докосне точно в сърцето. При този начин ще докажете вашите приятелски емоции и ще изразите, че уважавате тази личност.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top