Значение на името Елена

Елена – име, значение, имен ден

Значение на името Елена

Елена – точна справка за човека, носещ това име, кога празнува имен ден и как бихте могли да направите изненада.

Значение на името Елена

Името има древногръцки произход и приблизително означава „избрана, светла“.

От малка Елена обича да слуша приказки. Мълчалива е, никога не се приобщава докрай с детските компании. Често стои настрани от игрите и се занимава с нещо свое. Доверчива е, но ако се срещне с лъжата, може да бъде и отмъстителна, проявявайки учудваща изобретателност.

По характер е добра и тази черта запазва до края на живота си. Учи се добре, благодарение на добрата си памет и привързаността си към определени учители.

Момичетата с името Елена приличат външно и вътрешно повече на бащите си. По принцип са емоционални и това май е водещата черта в характера им.

Любовта се явява вторично чувство за Елена и тя се проявява като следствие от нейното състрадание.

Тя няма да предпочете богатия и красив мъж,а ще се свърже с бедния и невзрачен колега, защото изпитва жалост към него. Но тя очаква и подобно от към себе си. Болезнено се отнася към всичко, което отнема мъжа от нея – ревнува го от приятелите му, увлеченията му.

В дома на Елена цари мир и спокойствие. Тя не издига в култ домакинските си задължения, макар че ги изпълнява добросъвестно. Грижовна майка е и събира топлите чувства на децата си.

Ако мине под венчило с Асен, Виктор, Димитър, Богдан, Олег, Румен, Андрей, Яков, Станислав ще бъде щастлива. Малко вероятно е това да й се случи с Анатоли, Васил, Евгени, Юри, Стефан, Тодор, Григор, Марко.

Кога има имен ден Елена

Елена ще получава поздравления по случай имен ден на 21 май ежегодишно. Празникът не е от подвижните, заради това се отбелязва събитието на точно число ежегодно. Приложимо е лицето да приеме поздрави от хора и на друга дата през годината, тъй като постоянно се честват нови църковни празници, при които като краен резултат някои наименования на хора имат в два или повече дни през годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Елена

Ако искате да направите сюрприз за празника на именника, бихте могли да го извършите с неповторима картичка с поздрав от интернет портала PozdraviMe.com. Различна възможност е да изпратите на човека, който празнува, писмо с неповторим поздрав, което ще го докосне 100% в райското кътче на душата. При този начин ще докажете своите приятелски чувства и ще докажете, че много държите на този човек.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top