Елена – име, значение, имен ден

Името има древногръцки произход и приблизително означава „избрана, светла“.

От малка Елена обича да слуша приказки. Мълчалива е, никога не се приобщава докрай с детските компании. Често стои настрани от игрите и се занимава с нещо свое. Доверчива е, но ако се срещне с лъжата, може да бъде и отмъстителна, проявявайки учудваща изобретателност. По характер е добра и тази черта запазва до края на живота си. Учи се добре, благодарение на добрата си памет и привързаността си към определени учители.

Момичетата с името Елена приличат външно и вътрешно повече на бащите си. По принцип са емоционални и това май е водещата черта в характера им.

Любовта се явява вторично чувство за Елена и тя се проявява като следствие от нейното състрадание.

Тя няма да предпочете богатия и красив мъж,а ще се свърже с бедния и невзрачен колега, защото изпитва жалост към него. Но тя очаква и подобно от към себе си. Болезнено се отнася към всичко, което отнема мъжа от нея – ревнува го от приятелите му, увлеченията му…

В дома на Елена цари мир и спокойствие. Тя не издига в култ домакинските си задължения, макар че ги изпълнява добросъвестно. Грижовна майка е и събира топлите чувства на децата си.

Ако мине под венчило с Асен, Виктор, Димитър, Богдан, Олег, Румен, Андрей, Яков, Станислав ще бъде щастлива. Малко вероятно е това да й се случи с Анатоли, Васил, Евгени, Юри, Стефан, Тодор, Григор, Марко.

Връщане в началото на страницата