Константин / Костадин – име, значение, имен ден

Името е с латински корен, който означава „здрав, постоянен“. У нас името е побългарено във формата Костадин.

Малките Константиновци растат боязливи и свити деца. Ако тръгнат на детска градина, това за тях е особен проблем – плачат от раздялата с родителите.

Мъжете с това име са много добросъвестни и отговорни хора. В отношенията си с другите често са хитри. Отдават цялата си душа в работата. Имат меки отношения с подчинените си, ако израстнат като началници. Предразположени са към алкохола. Имат силно развито въображение. Понякога се ядосват за дреболии.

Характерът им е сложен и противоречив. В любовните си отношения са верни на половинката си и трудно понасят изневярата. Един развод е в състояние да ги извади от релсите.

Обличат се изискано и елегантно и в някаква степен обичат лукса. Харесват екстравагантните жени, но често не могат да направят точната преценка за хората. Дълготрайни и щастливи са връзките на Константин с жени, които носят имената Ана, Венера, Виктория, Поля, Димитрина, Нели, Евгения, Роза, Дина, София и Яна. Малко вероятно е късметът да го споходи, ако се е свързал с Александра, Вероника, Олга, Петя, Наталия, Мария, Ирина, Евдокия.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата