Кирил – име, значение, имен ден

Коренът на името идва от древногръцки език – от думата „кир“ и означава „господин“, „владетел“.

Малкият Кирил расте като любопитно и весело дете. Непрекъснато разпитва родителите си за всичко, което го интересува. Учителите са доволни от него. Често завършва училище с пълно отличие. В някаква степен малкият Кирил е егоист. Това е причината връстниците да не го обичат много-много и трудно да намира искрени приятели.

Когато порасне, кариеризмът в работата му надделява – колегите му не го харесват за това. Когато се ожени, иска непременно да живее отделно от тъща си. В отношенията с нея трайно се настанява взаимна неприязън. Кирил владее до съвършенство самоконтрола на чувствата си. Има висока самооценка и претенциите му към света и приятелите са също високи. Кирил обича да спори и е трудно да бъде убеден в противната на неговата позиция. Ревнив е, но рядко изменя на съпругата си.

Бракът му с жени, носещи името Ангелина, Анастасия, Бояна, Галина, Елена, Едит, Маргарита, Яна, ще бъде щастлив. Вероятността да е нещастен с Валерия, Екатерина, Евдокия, Лидия, Мая, Мариана, Надежда, Емилия е много голяма.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата