Кирил - значение на името

Кирил – име, значение, имен ден

Кирил - значение на името

Кирил – коректна справка за името, кога ще почерпи за имен ден и по какъв начин бихте могли да изненадате приятно именника.

Значение на името Кирил

Коренът на името идва от древногръцки език – от думата „кир“ и означава „господин“, „владетел“.

Малкият Кирил расте като любопитно и весело дете. Непрекъснато разпитва родителите си за всичко, което го интересува. Учителите са доволни от него. Често завършва училище с пълно отличие.

В някаква степен малкият Кирил е егоист. Това е причината връстниците да не го обичат много-много и трудно да намира искрени приятели.

Когато порасне, кариеризмът в работата му надделява – колегите му не го харесват за това. Когато се ожени, иска непременно да живее отделно от тъща си. В отношенията с нея трайно се настанява взаимна неприязън. Кирил владее до съвършенство самоконтрола на чувствата си.

Има висока самооценка и претенциите му към света и приятелите са също високи. Кирил обича да спори и е трудно да бъде убеден в противната на неговата позиция. Ревнив е, но рядко изменя на съпругата си.

Бракът му с жени, носещи името Ангелина, Анастасия, Бояна, Галина, Елена, Едит, Маргарита, Яна, ще бъде щастлив. Вероятността да е нещастен с Валерия, Екатерина, Евдокия, Лидия, Мая, Мариана, Надежда, Емилия е много голяма.

Кога има имен ден Кирил

Кирил ще празнува голям празник – имен ден на 11 май през тази година. Този радостен ден не е от подвижните, поради това се отбелязва събитието на точно число ежегодно. Осъществимо е човекът да има имен ден и на още една дата в цялата година, тъй като постоянно изникват нови православни празнични дни, в които като резултат някои имена на личности разполагат в два или повече дни през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Кирил

Ако имате желание да изпратите поздравления за празника на именника, бихте могли да го направите с уникална нова картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг вариант е да пратите на своя приятел послание с блестящ поздрав, което от своя страна ще го докосне точно в чувствата. При този начин ще изразите своите топли искрени чувства и ще обявите, че много държите на тази личност.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top