Какво е значението на името Максим

Максим – име, значение, имен ден

Какво е значението на името Максим

Максим – топ справка за човека, носещ това име, на коя дата ще почерпи за имен ден и с какво ще можете да изненадате приятно именника.

Значение на името Максим

Името произлиза от латинската дума максимус – „най-голям“.

Нито родителите, нито учителите имат някакви големи проблеми с възпитанието и обучението на малкия Максим. В характера му липсват съвсем „пробивни“ способности, инерцията го влачи в живота. Ако до него застане някоя силна личност – приятел или любима жена, Максим може да се промени към добро.

Той трудно различава и истинските си приятелели от тези, които само го използват заради добрината му. Не е кариерист, но ако се увлече по някаква цел, може да постигне завидни резултати в работата си. От мъжете, които носят това име стават добри фотографи, художници, политици и журналисти.

Максим много рано започва да се интересува от момичетата. Още като юноша научава всички тайни на интимния живот. Покорява представителките на слабия пол главно с търпението си – той никога не се нервира, ако жените закъсняват за среща, изслушва всичките им истории, без да ги прекъсва.

Търпението му наистина е безгранично. Той налага своето мнение пред жените, но това става по фини незабележим начин. Максим обича много децата, занимава се с тях, води ги в детската градина и им чете приказки с удоволствие. Влюбчив е, но рядко стига до изневери на съпругата си. Обикновено се обвързва с властни жени.

Препоръчително е Максим да се свързва с жени, носещи имената Виолета, Лидия, Маргарита, Нина, Яна. Малко вероятно е бракът му с Антония, Олга, Елена, Юлия да е здрав.

Кога има имен ден Максим

Максим има празник – имен ден на 21 януари ежегодишно. Този празничен ден не е от подвижните, поради това се отбелязва събитието по едно и също време ежегодно. Допустимо е името да организира празник и по друго време през календарната година, тъй като постоянно се появяват нови християнски празнични дни, за които става така че някои имена на хора имат през няколко дни през годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Максим

Ако имате желание да поднесете изненада за щастливия ден на лицето, което празнува, може да го извършите с прекрасна нова картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Различен метод е да пратите на своя приятел онлайн съобщение с неподражаеми поздравления, което непременно ще го уцели 100% в сърцето. С този способ ще изразите вашите близки искрени чувства и ще обявите, че цените това същество.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top