Максим – име, значение, имен ден

Името произлиза от латинската дума максимус – „най-голям“.

Нито родителите, нито учителите имат някакви големи проблеми с възпитанието и обучението на малкия Максим. В характера му липсват съвсем „пробивни“ способности, инерцията го влачи в живота. Ако до него застане някоя силна личност – приятел или любима жена, Максим може да се промени към добро. Той трудно различава и истинските си приятелели от тези, които само го използват заради добрината му. Не е кариерист, но ако се увлече по някаква цел, може да постигне завидни резултати в работата си. От мъжете, които носят това име стават добри фотографи, художници, политици и журналисти.

Максим много рано започва да се интересува от момичетата. Още като юноша научава всички тайни на интимния живот. Покорява представителките на слабия пол главно с търпението си – той никога не се нервира, ако жените закъсняват за среща, изслушва всичките им истории, без да ги прекъсва. Търпението му наистина е безгранично. Той налага своето мнение пред жените, но това става по фини незабележим начин. Максим обича много децата, занимава се с тях, води ги в детската градина и им чете приказки с удоволствие. Влюбчив е, но рядко стига до изневери на съпругата си. Обикновено се обвързва с властни жени.

Препоръчително е Максим да се свързва с жени, носещи имената Виолета, Лидия, Маргарита, Нина, Яна. Малко вероятно е бракът му с Антония, Олга, Елена, Юлия да е здрав.

Връщане в началото на страницата