Валери – име, значение, имен ден

Като малък Валери е шумно, палаво и непостоянно дете. Учи се добре, но не се отличава с особено усърдие. Много се увлича от спорта – обича да рискува във всичко и понякога си пати от това. Обича екстремните спортове – катеренето по скали, бънджи скокове и др. Като малък обича да чете книги за приключения и да гледа екшъни. Отрано се забелязва и интерес към фантастиката. Валери е любимец на баща си. Към майка си се отнася снизходително – нейните съвети и наставления „слуша с едното ухо“, макар да не влиза в спорове с нея.

Порасналият Валери непременно иска да има специалност, която ще му позволи да печели много и да обезпечава семейството си. Той изгражда в себе си здрава психика, лишен е от всякакви комплекси в общуването с хората, леко завързва запознанства. Някои от мъжете с това име се пристрастяват към хазарта.

Връзките на Валери с жените са дълги, но невинаги успешни. Той търси в представителките на нежния пол силна обич, привързаност към дома. Понеже много избира – се жени късно. Момичетата, с които се среща, още преди да дочакат сериозно предложение, се разделят с него.

В брака Валери е убедено моногамен. Почти не изменя на съпругата си, макар че от време на време има желание за това. Ако обаче види, че жена му изневерява, Валери трудно ще й прости. Той е признат домошар. Трогателно се отнася към децата си. Обича да пазарува. Почти не пие, но обича сладкишите.

Родените през зимата мъже с името Валери са по-деспотични спрямо околните. Някои от тях са и скъперници.

Тези, които са се родили през лятото, имат доста сложен характер, с който останалите трябва да се съобразяват.

Валери е добре да търси съпруга сред приятелките си, които се казват Зоя, Галя, Луиза, Надежда, Яна, Светлана, Татяна. Малко вероятно е да намери семейното щастие с Антония, Вера, Ирина, Маргарита, Тамара.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата