Значение на името Мая

Мая – име, значение, имен ден

Значение на името Мая

Мая – коректна справка за името, кога ще почерпи за имен ден и как ще можете да направите изненада.

Значение на името Мая

В гръцката митология това име носи богинята на пролетта, която е майка на Хермес.

Още като малки момичетата, наречени така, притежават лабилен характер. Хитровати са, но не са способни да извършат подлост. Любимки са на родителите си. Имат добри отношения с учителите си и отличен успех. Малката Мая е артистична натура, стреми се към лидерство в класа, но след време това желание изчезва.

От жените с това име стават добри началници. Имат достатъчно данни за това – обичат дисциплината, грижат се за подчинените си. Комуникативни са и с чувство за хумор – бързо си намират съпруг и са щастливи с него. Обожават красивите вещи и са готови да дадат цялата си заплата за някоя прекрасна дреболия. По принцип са ревниви и не крият чувствата си.

Когато става дума за собствените й интереси, Мая е решителна и категорична. Не отстъпва нито сантиметър „своя територия“ на свекърва си, ако и се наложи да живее заедно с нея. Има собствен стил на обличане и това я прави интересна за мъжете.

Особено успешни са браковете на Мая с мъже носещи имената Павел, Стефан, Виктор, Румен, Генади, Симеон, Пламен, Атанас, но ще има проблеми, ако се свърже с Тодор, Владимир, Георги, Емил, Викенти, Христо, Владислав.

Кога има имен ден Мая

Мая има голям празник – имен ден на Томина неделя. Този радостен ден е от подвижните и се чества всяка година 7 дни след Великден. Възможно е наименованието да почерпи и по друго време от цялата година, защото постоянно изникват нови православни празнични дни, за които като резултат някои наименования на личности празнуват в два или повече дни през календарната година именни дни.

Картички и пожелания за Мая

Когато много искате да изпратите поздравления за щастливия ден на своя приятел, имате възможност да го изненадате с тематична картичка с поздрав от интернет портала PozdraviMe.com. Различна възможност е да разпратите на човека с празника онлайн съобщение с неповторим поздрав, което ще го докосне точно в сърцето. При този похват ще докажете своите близки емоции и ще заявите, че оценявате тази особа.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top