Мая – име, значение, имен ден

В гръцката митология това име носи богинята на пролетта, която е майка на Хермес.

Още като малки момичетата, наречени така, притежават лабилен характер. Хитровати са, но не са способни да извършат подлост. Любимки са на родителите си. Имат добри отношения с учителите си и отличен успех. Малката Мая е артистична натура, стреми се към лидерство в класа, но след време това желание изчезва.

От жените с това име стават добри началници. Имат достатъчно данни за това – обичат дисциплината, грижат се за подчинените си. Комуникативни са и с чувство за хумор – бързо си намират съпруг и са щастливи с него. Обожават красивите вещи и са готови да дадат цялата си заплата за някоя прекрасна дреболия. По принцип са ревниви и не крият чувствата си. Когато става дума за собствените й интереси, Мая е решителна и категорична. Не отстъпва нито сантиметър „своя територия“ на свекърва си, ако и се наложи да живее заедно с нея. Има собствен стил на обличане и това я прави интересна за мъжете.

Особено успешни са браковете на Мая с мъже носещи имената Павел, Стефан, Виктор, Румен, Генади, Симеон, Пламен, Атанас, но ще има проблеми, ако се свърже с Тодор, Владимир, Георги, Емил, Викенти, Христо, Владислав.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата