Тамара - значение на името

Тамара – име, значение, имен ден

Тамара - значение на името

Тамара – топ справка за носителя на това име, кога празнува имен ден и с какво можете да направите хубава изненада.

Значение на името Тамара

Името е с древноеврейски произход и буквално преведено означава „палма“.

Тамара има интересно детство, не обича еднообразието. Тя е любопитна, артистична по натура, всички около нея я харесват. Мечтае да се изявява на сцената и на екрана.

Едновременно с това е изключителна и критична към постъпките – собствените и на другите. Приветлива е към познатите си, но не им спестява истината.

В семейството тя винаги е лидер. Самостоятелна е и не обича да й се месят в работата. Ако съпругът й се опитва да наложи волята си, горчиво ще съжалява за това. Тамара еднолично се разпорежда и с бюджета на фамилията, тя е пестелива и не обича излишните харчове, даже за необходими неща.

Измъчва я силна ревност към мъжа до нея, а ако има конкретен повод за това, направо става бясна. Избухва в сълзи, но също така прави скандали, които могат да доведат и до развод. Най-често за Тамара се женят по-млади от нея мъже.

Обича да пътува, често се разхожда из природата и спортува, Умее да готви вкусно, добра домакиня с и това се оценява както от съпруга й, така и от нейната свекърва. От Тамара става добър шеф.

Тя ще открие щастието си в брака, ако се свърже с Михаил, Александър, Симеон, Викенти, Борис или Юри. Малко вероятно е бракът й с Николай, Алексей, Валери, Генади, Румен или Владимир да се окаже здрав.

Кога има имен ден Тамара

Тамара ще празнува празник на името си на Томина неделя. Този празничен ден е от подвижните, поради това се отбелязва 7 дни след Великден всяка година. Възможно е личността да се весели и по друго време от календарната година, тъй като постоянно изникват нови църковни празници, за които става така че някои наименования на личности разполагат няколко пъти през годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Тамара

Ако поискате да поднесете поздрави за празничния ден на празнуващия имен ден, имате възможност да го направите с тематична нова картичка от онлайн проекта PozdraviMe.com. Друг метод е да изпратите на човека с празника съобщение с оригинално пожелание, което непременно да го докосне директно в душата. При този метод ще докажете вашите приятелски чувства и ще изразите, че много държите на тази личност.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top