Мира значение на името

Мира – име, значение, имен ден

Мира значение на името

Мира – пълна справка за наименованието, на коя дата празнува имен ден и по какъв начин бихте могли да изненадате приятно именника.

Значение на името Мира

Това красиво женско име за съжаление се среща все по-рядко. Произходът му е съвсем ясен – от думата „мир“.

Момичетата, кръстени така, приличат външно много на бащите си, но са повече привързани към майките си. В детството те са много чувствителни и раними. Жалостиви са към бездомните кучета и котки. Имат чувство за отговорност, което не ги напуска и като пораснат.

Мира по начало е подвижна, пластична и артистична. Отличава се с музикални способности и обича танците.

Родените през зимата са по-трудолюбиви и упорити в достигане на целите си. Те имат и по-дълбоки и изгарящи страсти. Добри домакини са и мъжете бързо откриват тази черта в тях. Предпочитат да бъдат лидери в семейството. Готвят добре, особено супи и постни ястия.

„Летните“ дами, носещи името Мира, са по-бавни, когато взимат решения и се налага да действат. Вътрешно обаче са истински вулкани. Имат богат духовен живот, но го споделят само с най-близкия човек.

Родените пък през есента са много упорити и последователни. Приемат чуждите проблеми като свои и предлагат помощта си на всекиго.

Кога има имен ден Мира

Мира знае, че има имен ден на 5 май всяка година. Празникът не е преместваем, затова се чества на точно число ежегодишно. Възможно е личността да приеме поздрави от хора и в друг ден през календарната година, защото перманентно се отбелязват нови християнски празници, за които се получава наименования на личности отбелязват по няколко пъти в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Мира

В случаите когато поискате да поднесете поздрави за празничния ден на своя приятел, може да го изненадате с уникална картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг начин е да изпратите на празнуващия човек имейл с уникални поздравления, което непременно ще го уцели точно в чувствата. С този похват ще изкажете своите близки емоции и ще покажете, че оценявате това същество.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top