Наум - значение на името

Наум – име, значение, имен ден

Наум - значение на името

Наум – точна справка за носителя на това име, кога точно има имен ден и как може да направите хубава изненада.

Значение на името Наум

Името е с древноеврейски произход и буквално означава „утешаващ“.

В детството си малчуганите с това име често боледуват от респираторни заболявания. Те са общителни и добри и много приличат на майките си. В училище повече им върви математиката.

Зимните Наумовци са трудолюбиви и импулсивни, често говорят едно, а вършат друго. Не се обиждат лесно. Те са домошари и не обичат дългите пътувания.

Родените през лятото мъже с това интересно име са скромни и нерешителни, може би затова трудно контактуват с жените и някои от тях остават стари ергени. Гостоприемни са и сами обичат да ходят на гости. Като остареят, стават мърморковци.

От Наумовците стават добри музиканти, актьори, лекари, електротехници, учители, сервитьори, шивачи и обущари. Много обичат семейството си, домашния уют, понякога страдат от трудния характер на съпругата си. Повече слушат, отколкото говорят.

Наум ще има здрава връзка с Жулиета.

Кога има имен ден Наум

Наум ще има празник на името си на 20 юни ежегодишно. Този празник не е от подвижните, затова се чества на една и съща дата всяка една година. Позволено е личността да почерпи и на друга дата в цялата година, тъй като перманентно се отбелязват нови християнски празници, в които се получава някои имена на личности имат в два или повече дни през годината имен ден.

Картички и пожелания за Наум

В случай че много искате да поднесете изненада за щастливия ден на лицето, което празнува, бихте могли да го сюрпризирате с уникална нова картичка от PozdraviMe.com. Друга възможност е да изпратите на своя роднина или приятел послание с приказно пожелание, което непременно ще го уцели точно в душата. При този похват ще покажете своите горещи искрени чувства и ще изразите, че цените този индивид.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top