Олга – име, значение, имен ден

Името произлиза от древноскандинавското название Хелга, което значи „свята“.

Като дете Олга расте сериозно и мълчаливо момиче. Често плаче, понякога и без причина. Много е умна и това се забелязва отрано от всички. Дружи еднакво добре и с момичета, и с момчета. Способна е, но не учи с голям мерак. Разумна е и не прави излишни пакости вкъщи и в училище.

Като порасне, става честолюбива и си поставя високи цели. Понякога се измъчва от завист, но не таи злоба. Олга е много женствена, обича да се облича елегантно и да прави хубаво впечатление навън. Не стига до брак с първата си любов. Дълго не иска да се омъжва и това тревожи близките й. Но ако спре избора си върху някой мъж, той ще е щастлив с нея.

В семейството си е вярна, умее добре да готви, но не предпочита да стои дълго в кухнята. Обича да посещава театрите и ресторантите, да бъде в блясъка на светските среди. Излиза от кожата си, ако съпругът започне да й изневерява или да й дава съвети.

Ако Олга се омъжи за Стефан, Анатоли, Борис, Виктор, Владислав, Генади, Захари, Симеон, Румен, Юри или Пламен, ще е щастлива. Малко вероятно е това да се случи, ако свърже съдбата си с Венелин, Николай, Андрей, Алексей и Константин.

Връщане в началото на страницата