Румен – име, значение, имен ден

Произходът на името с славянски и идва от думата „румен“ – с червени бузи, здрав човек. Някои са склонни да търсят връзка и с еврейското име Рубен.

Мъжете, кръстени с името Румен, са с малко неустойчива психика, на натурата им влияе в значителна степен характерът на баща им, както и сезонът, през който са родени. Те са трудолюбиви и искат да им се създава работа. Руменовците обичат много децата, не само своите – но и чуждите.

Обикновено са възпитани добре и това е станало още в детството им. Имат добра интуиция да разбират хората отдалече. Рядко бъркат в чувствата си. Разсеяни са и често са замислени.

Румен мисли оригинално и това се забелязва от околните. Понякога обаче прекалява в своя особен поглед върху живота и това дразни колегите и приятелите му.

Руменовците са гостоприемни, но повече предпочитат да ходят на гости. Обичат също така да получават подаръци и са склонни да се привързват към хората, които им даряват нещо. Жените ги обичат, защото ги съжаляват, а те се държат с тях доста независимо. В интимните им отношения има доста изненади, които са повече приятни.

Безкрайни усмивки и взаимно щастие очакват двойката Румен и Елена. Ще му върви и с жените, носещи името Олга.

Връщане в началото на страницата