Сава / Савина значение на името

Сава / Савина – име, значение, имен ден

Сава / Савина значение на името

Сава / Савина – коректна информация за човека, носещ това име, кога точно празнува имен ден и с какво можете да изненадате приятно именника.

Значение на името Сава / Савина

Името е от староеврейски произход, означава „старец, мъдрец”. Според друга версия се тълкува като „неволя, плен”.

Хората с това име още от деца са жизнерадостни, добри и спокойни. Името е топло, меко и притежателите му също щедро раздават душевна топлина и на роднините, и на приятелите си. Те преди всичко са непротиворечиви натури. Чужди са им дребнавостта, интригите и свадите.

Сава запазва своята непротиворечивост и в личния си живот, не си губи времето за мимолетни авантюри. Безкомпромисността на тези мъже, както и принципността им често се обръщат против тях самите. Кариерата им никога не върви по отъпкан път. В личен план щастлива любов им предстои с Росица.

Савина е грациозна, спокойна и търпелива. Тя е вярна и старателна. Жената с това име е хармонична личност, която живее в унисон с околния свят.

Кога има имен ден Сава / Савина

Сава / Савина знае, че има имен ден на 5 декември тази година. Празникът не е от подвижните, при което се чества по едно и също време всяка една година. Допустимо е личността да приеме поздрави от хора и на друга дата от цялата година, тъй като постоянно се честват нови църковни празнични дни, за които като резултат някои наименования на хора празнуват няколко пъти през годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Сава / Савина

В случай че искате да изпратите поздравления за празненството на лицето, което празнува, имате възможност да го сюрпризирате с уникална картичка с поздрав от PozdraviMe.com. Друг метод е да пратите на човека с празника онлайн съобщение с неподражаеми поздравления, което ще го уцели право в райското кътче на душата. С този метод ще покажете своите приятелски емоции и ще докажете, че оценявате този човек.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top