Значение на името Елисавета

Елисавета – име, значение, имен ден

Значение на името Елисавета

Елисавета – точна информация за името, кога точно празнува имен ден и как ще можете да направите хубава изненада.

Значение на името Елисавета

Името означава „Божия клетва“ (обещание пред Бога) и е от староеврейски произход.

Малката Елисавета е палаво и весело дете. Изключително любопитно е – завира си носа навсякъде!

Като девойка Елисавета често прави неочаквани постъпки, за които после съжалява. Развива доста себелюбив и импулсивен характер. Често влиза в конфликти, понякога дори за дреболии. Предпочита професиите, които са свързани с точните науки – инженерство, архитектура, медицина.

В женски екип се опитва да бъде лидер, но с приятелите и близките си е мека и отзивчива. За душевното благополучие на Елисавета много е важно семейното спокойствие. Заради това е способна дори на жертви.

Работата, приятелките и развлеченията за Елисавета са на втори план. Малко е суетна, но с мярка. Голямата й любов идва в зряла възраст, затова по-успешни са вторите бракове.

Елисавета може да очаква проблеми, ако чуе Менделсоновия марш заедно с Валентин, Борис, Николай, Сергей, Данаил, Олег, Виктор. Но определено ще й върви, ако ес Александър, Андрей, Павел, Иван, Михаил, Григор.

Кога има имен ден Елисавета

Елисавета ще има празник на името си на 5 септември годишно. Този радостен ден не е преместваем, поради това се отбелязва на една и съща дата всяка година. Позволено е личността да се весели и на друга дата през годината, защото перманентно се появяват нови църковни празници, при които като резултат наименования на личности отбелязват по няколко пъти през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Елисавета

Ако искате да поднесете изненада за празника на своя роднина, може да го изненадате с оригинална нова картичка от сайта Pozdravime.com. Различен вариант е да препратите на човека, който празнува, писмо с неповторим поздрав, което от своя страна да го уцели право в сърцето. С този метод ще докажете вашите приятелски искрени чувства и ще изразите, че уважавате тази особа.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top