Татяна / Таня значение на името

Татяна / Таня – име, значение, имен ден

Татяна / Таня значение на името

Татяна / Таня – пълна информация за името, на коя дата ще почерпи за имен ден и по какъв начин бихте могли да направите изненада.

Значение на името Татяна / Таня

Името е с древногръцки произход и означава „създателка”.

От малка се отличава с емоционалност и едновременно с това рядка принципност, която тревожи съня й даже когато порасне. Често обаче сменя настроенията си. В ученическите си години е много активна в спорта, играе самодейни театри, танцува и пее.

Когато порасне, тя придобива рядка властност – иска да държи всичко около себе си под контрол. Обича да спори, макар че не изслушва аргументите на другите. Еднообразието я измъчва. Добре се справя с всяка работа и затова колегите и шефовете я ценят.

Ако тя обаче стане началник, всичко наоколо пропищяват от нея. Егоцентрична е. Обича компанията на мъжете, а и те я търсят много. Ако в семейството се случи да живее със силен и властен мъж, става нещастна и много скоро търси свободата си. Може да се накрещи и без повод на децата си.

Обича модно да се облича, но няма голяма фантазия за истински елегантното облекло. Харесва й да прави домашни консерви, да ремонтира в къщата, да поправя стари дрехи.

С възрастта характерът й става по-мек, семейните отношения с Татяна са изключително спокойни и здрави. Ревнива е, но скрива дълбоко това чувство, защото смята, че това я прави слаба. Пътешествията са скритата й страст.

Ако се омъжи за Асен, Анатоли, Григор, Данаил, Емил, Станислав, Сергей, Валери или Владимир ще е щастлива, но бракът й няма да е траен, ако се свърже с Адриан, Антон, Виктор, Иван, Юри, Борис, Генади, Петър, Стефан или Атанас.

Кога има имен ден Татяна / Таня

Татяна / Таня празнува празничен имен ден на 12 януари всяка една година. Празничният ден не е от подвижните, при което се чества на точно число всяка една година. Приложимо е името да приеме поздрави от хора и по друго време в цялата година, тъй като перманентно изникват нови християнски празници, при които се получава някои наименования на хора отбелязват през няколко дни през годината имен ден.

Картички и пожелания за Татяна / Таня

В случай че имате желание да поднесете поздрави за щастливия ден на именника, може да го сюрпризирате с подходяща картичка с пожелание от сайта Pozdravime.com. Друг начин е да пратите на човека, който празнува, послание с неповторим поздрав, което от своя страна да го уцели директно в душата. С този метод ще изкажете вашите приятелски чувства и ще обявите, че много държите на този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 12 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top