Значение на името Трендафил

Трендафил – име, значение, имен ден

Значение на името Трендафил

Трендафил – точна справка за човека, носещ това име, през кой месец ще почерпи за имен ден и как ще можете да изненадате приятно именника.

Значение на името Трендафил

От гръцки, означава „роза“.

Той е отговорен, довежда докрай започнатото, нерешителен, плах, затворен. Домошар, обича да се занимава с домакинството. Не се дърпа от никаква работа. Скромен, прагматичен, разсъдлив е.

Роденият през зимата не може да се разбира с хората, затова не преуспява в живота въпреки явните си способности. Винаги се стреми да докаже, че е прав. Обича да се занимава с техника. Характерът му понякога е труден. Постига успех в правото, бизнеса, медицината.

Винаги е скромен, често нерешителен, но общителен и гостоприемен, проявява наклонности към поезията и живописта. Понякога не успява да реализира таланта си, въпреки че е пресметлив и успехът го следва. Интересни отношения го очакват с Фани.

Кога има имен ден Трендафил

Трендафил ще празнува празничен имен ден на Цветница. Този радостен ден е динамичен, заради това се отбелязва 7 дни преди Великден всяка година. Приложимо е лицето да организира празник и по друго време през цялата година, тъй като перманентно се отбелязват нови църковни празнични дни, при които като краен резултат някои имена на личности имат няколко пъти в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Трендафил

В случаите когато желаете да поднесете поздрави за празника на празнуващия имен ден, можете да го извършите с оригинална картичка с поздрав от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг метод е да препратите на своя приятел писмо с неподражаеми поздравления, което непременно ще го уцели право в душата. При този начин ще докажете вашите приятелски чувства и ще докажете, че цените този човек.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top