Валентин / Валентина значение на името

Валентин / Валентина – име, значение, имен ден

Валентин / Валентина значение на името

Валентин / Валентина – точна информация за човека, носещ това име, кога точно празнува имен ден и по какъв начин може да направите хубава изненада.

Значение на името Валентин / Валентина

Произхожда от латинското дума „валео“, което значи да бъдеш здрав. Името придобива особена популярност преди близо век след излизането на романа на Жорж Санд „Валентин“.

Хората с това име са властни, целенасочени и прями. Стремят се да постигат целите си на всяка цена. Борбени и търпеливи са. По природа са късметлии. Често успяват там, където другите се провалят. Лицемерието и двуличието са им непознати.

Решителни и смели са, имат усет кой риск би се оказал оправдан. Рядко грешат в преценката си – за ситуациите, за решенията и за хората. Доверчиви са и с искрено внимание се вълнуват от близките си. Всеотдайни и добронамерени са. Ако бъдат засегнати обаче, не прощават лесно.

Валентин е честен и съвестен. Рядко допуска да пренебрегва разума за сметка на емоциите си. Но ако успеете да видите емоционалната страна на този човек, тя ще ви заплени.

Валентина притежава качества на лидер. Отличава се със завиден стоицизъм. Тя е верен приятел и грижовна съпруга. Ясно определя приоритетите си и не е склонна да прави компромиси с принципите си. Добро партньорство я очаква С Христо и Иван.

Кога има имен ден Валентин / Валентина

Валентин / Валентина празнува празник на името си на 10 февруари ежегодишно. Този празник не е от подвижните, затова се празнува по едно и също време ежегодно. Осъществимо е човекът да получи поздравления за имен ден и на друга дата през цялата година, тъй като постоянно изникват нови църковни празници, в които се получава някои наименования на личности отбелязват през няколко дни през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Валентин / Валентина

Ако имате желание да направите сюрприз за празничния ден на своя роднина, бихте могли да го направите с божествена поздравителна картичка от интернет портала PozdraviMe.com. Различен вариант е да разпратите на човека с празника онлайн съобщение с оригинално пожелание, което непременно да го докосне точно в сърцето. С този метод ще покажете вашите близки искрени чувства и ще заявите, че оценявате това същество.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top