Валентин / Валентина – име, значение, имен ден

Произхожда от латинското дума „валео“, което значи да бъдеш здрав. Името придобива особена популярност преди близо век след излизането на романа на Жорж Санд „Валентин“.

Хората с това име са властни, целенасочени и прями. Стремят се да постигат целите си на всяка цена. Борбени и търпеливи са. По природа са късметлии. Често успяват там, където другите се провалят. Лицемерието и двуличието са им непознати. Решителни и смели са, имат усет кой риск би се оказал оправдан. Рядко грешат в преценката си – за ситуациите, за решенията и за хората. Доверчиви са и с искрено внимание се вълнуват от близките си. Всеотдайни и добронамерени са. Ако бъдат засегнати обаче, не прощават лесно.

Валентин е честен и съвестен. Рядко допуска да пренебрегва разума за сметка на емоциите си. Но ако успеете да видите емоционалната страна на този човек, тя ще ви заплени.

Валентина притежава качества на лидер. Отличава се със завиден стоицизъм. Тя е верен приятел и грижовна съпруга. Ясно определя приоритетите си и не е склонна да прави компромиси с принципите си. Добро партньорство я очаква С Христо и Иван.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата