Вероника значение на името

Вероника – име, значение, имен ден

Вероника значение на името

Вероника – коректна информация за носителя на това име, кога точно ще черпи по повод имен ден и с какво ще можете да направите изненада.

Значение на името Вероника

Името е с библейски произход. Вероника се е наричала жената от Йерусалим, която е изтрила потта от лицето на Исус, когато е носил кръста.

В детството си момичетата с това име са срамежливи, нерешителни и са предразположени към простудни заболявания. С израстването в характера им влизат черти като раздразнителност и упоритост.

Чувствителни са – понякога припадат, като видят капка кръв. Майчински натури са, макар че външно много приличат на бащите си. Жените с името Вероника са общителни и жизнени, бързо се влюбват и правят неотразимо впечатление на мъжете.

Неприятната им черта се нарича инат (особено на тези, които са родени през зимата), като понякога правят напук и на най-близките си хора. Любимите им цветове са червеният, виолетовият и черният.

Сполучливо се оказва бракосъчетанието им с мъже с името Владимир, Александър, Петър, Борис. Могат да си имат неприятности, ако са се свързали с Николай, Виктор, Симеон, Константин.

Кога има имен ден Вероника

Вероника ще се весели по случай празник – имен ден 7 дни преди Великден всяка година. Празничният ден е от подвижните. Възможно е името да има имен ден и по друго време през календарната година, защото постоянно се появяват нови християнски празници, за които като резултат някои наименования на личности празнуват няколко пъти в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Вероника

В случаите когато желаете да изпратите поздравления за щастливия ден на празнуващия имен ден, бихте могли да го извършите с оригинална картичка с пожелание от PozdraviMe.com. Друг начин е да пратите на човека с празника интернет съобщение с оригинално пожелание, което от своя страна ще го уцели директно в сърцето. С този похват ще покажете вашите горещи искрени чувства и ще изразите, че уважавате този човек.

Оценка: 4.7 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top