Вера - значение на името

Вера – име, значение, имен ден

Вера - значение на името

Вера – топ информация за носителя на това име, кога има празник – имен ден и по какъв начин можете да направите хубава изненада.

Значение на името Вера

Името е със славянски произход и означава „вяра“.

Момичетата с това име още в детството смайват с разумността си, но и с меркантилността си. Те винаги мислят логически и са любителки на всякакъв род ненужни дреболии, които събират и подреждат до безкрай.

Мълчаливи са, но и доста капризни. Рядко имат близки приятелки. Нямат изразен стремеж да се омъжат рано. Когато порасне, Вера става материалистка. Има и изразени творчески способности – музикална е.

Прекрасно знае какво иска от живота и никога не забравя целите си. Емоционалността й винаги се пречупва пред студената пресметливост. Избягва да развихря фантазията си.

Бъдещия си мъж Вера рядко избира сред връстниците си – предпочитанията и са към по-възрастните от нея. Децата си възпитава строго, в рамките на пуританския морал. Вера се разбира със свекърва си, защото е пресметлива и знае: със свекървите не трябва да има конфликтни точки.

Обикновено дамите с името Вера имат сполучливи бракове. Върви им с мъжете с имената Александър, Атанас, Адриан, Венелин, Георги, Генади, Григор, Михаил, Павел, Петър, Емил, Захари и Евгени. Трябва да внимава във връзките си с Анатоли, Алексей, Янко, Сергей, Валери, Владимир.

Кога има имен ден Вера

Вера има празник – имен ден на 17 септември ежегодишно. Този радостен ден не е от подвижните, при което се отбелязва по едно и също време ежегодишно. Позволено е наименованието да получи поздравления за имен ден и на още една дата от календарната година, тъй като перманентно се честват нови църковни празнични дни, при които става така че личните имена на хора честват два или повече пъти през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Вера

В случай че искате да изпратите поздравления за празника на лицето, което празнува, можете да го извършите с божествена нова картичка от сайта Pozdravime.com. Различен вариант е да изпратите на своя приятел онлайн съобщение с уникални поздравления, което ще го докосне точно в сърцето. При този начин ще докажете вашите приятелски искрени чувства и ще обявите, че оценявате този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top