Значение на името Виолета

Виолета – име, значение, имен ден

Значение на името Виолета

Виолета – пълна информация за името, на коя дата има празник – имен ден и как бихте могли да направите изненада.

Значение на името Виолета

Коренът на името е от латински произход и идва от названието на красивото цвете, срещано навсякъде в Европа.

Обикновено момичетата с такова име са смели по темперамент и тази черта от характера им се изгражда още през детството. Те са решителни и упорити. От малки са самостоятелни.

Като пораснат, Виолетите изграждат изключително богата емоционалност – едновременно с това решителността и инатът им остават. Те обичат сутрин да си поспят повече – за тях казват съвсем точно, че са „нощни птици“. В облеклото си търсят нестандартни идеи – сами шият тоалетите си.

Външно Виолетите са привлекателни жени, мъжете не без основание жестоко ги ревнуват. Често стигат до втори и трети брак. Общителни са, търсят многолюдните компании и винаги се интересуват живо от работите на своите многобройни приятели.

Предпочитат да живеят далече от родителите си, включително и от свекървите, с които никога не намират общ език.

Дамите с името Виолета са силни личности, лидери в своята среда, но в личния живот рядко им върви.

Кога има имен ден Виолета

Виолета знае, че има празник на името си на Цветница. Празникът е от подвижните, при което се отбелязва 7 дни преди Великден всяка година. Осъществимо е името да получи поздравления за имен ден и на още една дата от годината, защото постоянно изникват нови християнски празнични дни, при които като краен резултат някои наименования на личности разполагат в два или повече дни в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Виолета

Ако имате желание да изпратите поздравления за празника на лицето, което празнува, можете да го сюрпризирате с неповторима картичка с поздрав от интернет портала PozdraviMe.com. Друга възможност е да разпратите на празнуващия човек послание с блестящ поздрав, което непременно да го уцели 100% в душата. При този похват ще покажете своите приятелски емоции и ще обявите, че оценявате този индивид.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top