Яков – име, значение, имен ден

Произходът на това име е староеврейски и в буквален превод значи „пета“. В преносен смисъл означава – „втори по рождение, дошъл „по петите“. В славянските езици името се налага от Евенгелието.

Малкият Яков е пресметливо и практично детето се оправя в трудните ситуации – и на улицата, и в  училище. Малко е мълчалив, особено при запознанство с нови хора. Верен е на приятелите си. Когато порасне, Яков придобива удивителни финансови способности и това го тласка към професиите, където се борави с пари – банките, финансовите къщи и борсите. Почти няма конфликти – нито с колегите си, нито с шефовете. Това му помага много в кариерата и се издига бързо още като млад.

За жена си избира някоя делова, красива и усмихната колежка, която няма да му създава ядове. Не обича да спори за дребни неща, понякога прави компромиси, които след това му струват скъпо.

Запазва почти всичките си приятелства до дълбоки старини. В бита си Яков обича лукса – добрите автомобили, скъпите хотели и изисканите храни и напитки. Алкохолът не го влече, както и хазартът.

Ако Яков се ожени за Галина, Нина, Лилия, Елена или Диана – ще направи добра стъпка. Не може да се каже същото, ако се е свързал с Дина, Екатерина, Нели, Людмила, Мария.

Връщане в началото на страницата