Яков значение на името

Яков – име, значение, имен ден

Яков значение на името

Яков – коректна информация за носителя на това име, на кой ден има празник – имен ден и по какъв начин бихте могли да изненадате приятно именника.

Значение на името Яков

Произходът на това име е староеврейски и в буквален превод значи „пета“. В преносен смисъл означава – „втори по рождение, дошъл „по петите“. В славянските езици името се налага от Евенгелието.

Малкият Яков е пресметливо и практично детето се оправя в трудните ситуации – и на улицата, и в  училище. Малко е мълчалив, особено при запознанство с нови хора.

Верен е на приятелите си. Когато порасне, Яков придобива удивителни финансови способности и това го тласка към професиите, където се борави с пари – банките, финансовите къщи и борсите.

Почти няма конфликти – нито с колегите си, нито с шефовете. Това му помага много в кариерата и се издига бързо още като млад.

За жена си избира някоя делова, красива и усмихната колежка, която няма да му създава ядове. Не обича да спори за дребни неща, понякога прави компромиси, които след това му струват скъпо.

Запазва почти всичките си приятелства до дълбоки старини. В бита си Яков обича лукса – добрите автомобили, скъпите хотели и изисканите храни и напитки. Алкохолът не го влече, както и хазартът.

Ако Яков се ожени за Галина, Нина, Лилия, Елена или Диана – ще направи добра стъпка. Не може да се каже същото, ако се е свързал с Дина, Екатерина, Нели, Людмила, Мария.

Кога има имен ден Яков

Яков празнува празник на името си на YYYYYYY годишно. Празничният ден не е динамичен, затова се празнува на една и съща дата всяка година. Напълно възможно е човекът да празнува имен ден и на друга дата в календарната година, тъй като постоянно се отбелязват нови църковни празници, при които става така че личните имена на хора разполагат няколко пъти през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Яков

Когато желаете да поднесете поздрави за празненството на празнуващия имен ден, имате възможност да го направите с тематична картичка с поздрав от онлайн проекта PozdraviMe.com. Друг метод е да препратите на човека с празника послание с уникални поздравления, което от своя страна ще го уцели 100% в чувствата. При този начин ще покажете вашите топли искрени чувства и ще обявите, че много държите на този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 11 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top