Ян произход на името

Ян – име, значение, имен ден

Ян произход на името

Ян – точна справка за човека, носещ това име, на коя дата ще почерпи за имен ден и как може да изненадате приятно именника.

Значение на името Ян

Западно-славянска форма на староеврейското име Йоан, което означава „Бог дари“. Ян е инатлив човек, трудно е да бъде разубеден за нещо дори ако е съвсем ясно, че не е прав. В живота не му е лесно: в него се съчетават обективност и субективност, увереност в собствените си сили и нерешителност.

Това е нестандартна личност със силна воля, с блестящ аналитичен ум, с добра интуиция, умен и интелигентен е. Основният му принцип е надеждност и стабилност.

Предпочита логиката пред интуицията. Безкористен е, в приятелството е верен.

Ян невинаги успява да разпредели правилно времето си между работата и семейството, да намери златната среда между задълженията и чувствата, между нежността и строгостта.

Той често дразни околните с прекалено безупречното си поведение.

Малко е откъснат от реалния живот. Ян си избира професия внимателно. Той е роден организатор, добър ръководител, по природа е надарен с дарбата на изобретател.

Кога има имен ден Ян

Ян ще празнува празник – имен ден на 24 юни годишно. Този празничен ден е статичен, поради това се прави празник по едно и също време всяка една година. Реалистично е името да има имен ден и на друга дата в цялата година, защото перманентно се отбелязват нови православни празници, за които става така че личните имена на личности честват в два или повече дни през годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Ян

Ако имате желание да направите сюрприз за неповторимия ден на лицето, което празнува, може да го сюрпризирате с божествена поздравителна картичка от интернет портала PozdraviMe.com. Различен вариант е да пратите на своя приятел интернет съобщение с блестящ поздрав, което от своя страна ще го уцели право в райското кътче на душата. С този начин ще изкажете вашите топли чувства и ще обявите, че много държите на този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top