Яна – име, значение, имен ден

Името е женска форма на западнославянското мъжко име Ян (вариант от Иван и Йоан). Според друга версия името идва от древното божество Янус – бог да слънцето и светлината.

В детството си Яна е упорита, в някои случаи може да е направо истерична и да не иска да слуша никакви чужди обяснения. Като порасне, тя запазва капризността си и често я показва. Особено тормози мъжете около себе си. Това ги отблъсква от нея, но понеже е кокетка, винаги има куп поклонници. Яна обича позите в поведението си, доста театралничи в контактите си, играе различни роли и това я забавлява в някаква степен. Тя не жали пари за тоалети, даже и да не разполага с много средства. Обича да взима заеми от приятели и малко познати хора.

Не се разбира със свекърва си и даже влиза в трайни и дълги конфликти с нея. Много е ревнива и това усложнява семейния й живот.

Ако Яна свърже съдбата си с Антон, Валери, Васил, Емил, Тодор, Стефан или Димитър, ще има късмет. Това обаче не може да се каже за връзката й с Ангел, Богдан, Борис, Виктор, Владимир, Денис, Генади, Евгени, Сергей или Игнат.

Връщане в началото на страницата