Яна значение на името

Яна – име, значение, имен ден

Яна значение на името

Яна – пълна справка за името, на кой ден има празник – имен ден и как може да изненадата човека.

Значение на името Яна

Името е женска форма на западнославянското мъжко име Ян (вариант от Иван и Йоан). Според друга версия името идва от древното божество Янус – бог да слънцето и светлината.

В детството си Яна е упорита, в някои случаи може да е направо истерична и да не иска да слуша никакви чужди обяснения. Като порасне, тя запазва капризността си и често я показва. Особено тормози мъжете около себе си. Това ги отблъсква от нея, но понеже е кокетка, винаги има куп поклонници.

Яна обича позите в поведението си, доста театралничи в контактите си, играе различни роли и това я забавлява в някаква степен. Тя не жали пари за тоалети, даже и да не разполага с много средства. Обича да взима заеми от приятели и малко познати хора.

Не се разбира със свекърва си и даже влиза в трайни и дълги конфликти с нея. Много е ревнива и това усложнява семейния й живот.

Ако Яна свърже съдбата си с Антон, Валери, Васил, Емил, Тодор, Стефан или Димитър, ще има късмет. Това обаче не може да се каже за връзката й с Ангел, Богдан, Борис, Виктор, Владимир, Денис, Генади, Евгени, Сергей или Игнат.

Кога има имен ден Яна

Яна знае, че има празничен имен ден на 24 юни ежегодишно. Празникът не е преместваем, поради това се отбелязва събитието на точно число ежегодно. Приложимо е лицето да почерпи и на още една дата от цялата година, защото перманентно се появяват нови християнски празници, в които става така че някои имена на хора имат няколко пъти през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Яна

Ако искате да изпратите поздравления за празничния ден на именника, имате възможност да го сюрпризирате с прекрасна нова картичка от сайта Pozdravime.com. Друг метод е да препратите на човека с празника послание с неповторим поздрав, което ще го докосне точно в душата. При този способ ще изразите своите приятелски искрени чувства и ще докажете, че много държите на този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top