Иван - значение на името

Иван – име, значение, имен ден

Иван - значение на името

Иван – точна информация за името, на коя дата има имен ден и по какъв начин бихте могли да изненадата човека.

Значение на името Иван

Позната е и по-старинната форма Йоан. Името има древноеврейски произход – означава „умилостивяващ Бога“ или „помилван от Бога“.

В славянския свят името е много разпространено – могат да го носят най-различни хора. В характера им се събират черти като сила и слабост, доброта и коварство, душевна откритост и хитрост, нежност и ярост. Ивановците са упорити, макар че понякога на две крачки от целта дават заден ход и се насочват към нова цел.

Всички казват, че Иван е човек с широка душа, с богата емоционалност, непрекъснато е пълен с нови идеи и планове за бъдещето. Носителите на това име са представители на най-различни професии – писатели, артисти, летци, офицери… Те са хора с големи родове и имат братя и сестри, които обичат много.

Ивановците се чувстват много комфортно в семейна среда – на празници се събират и с най-далечните си братовчеди, спазвайки свято традициите. Обичат големите трапези и шумните компании, макар че не са изразени пияници или нехранимайковци. Следят с интерес политиката и много страдат от загубите на футболния си отбор.

Жените, които се омъжват за Иван, трябва да знаят, че ги чака интересен живот. Съпругът им често ще предпочита вкъщи да идват гости от неговите приятелски компании. Може да поиска съвсем неочаквано да смени работното си място, дори и местоживеенето на фамилията.

Въобще Ивановците обожават промените. Ценят брака, но това не значи, че някой ден няма да поискат да проверят въздействието на мъжкия си чар върху някои приятелки на съпругата си. Не са истерично ревниви, реагират неочаквано, ако някой закачи жената до тях. Често се женят по два пъти.

Иван е любител на всяка работа вкъщи, но изпълнява с удоволствие само мъжките задължения. Децата го обичат силно.

Ако свърже съдбата си с Ангелина, Антония, Ася, Валентина, Бистра, Галя, Дария, Евдокия, Екатерина, Евгения, Елисавета, Ева, Зоя, Ирина, Христина, Мария, Любка ще бъде щастлив. Ако обаче попадне в мрежата на Анна, Антонина, Глория, Елена, Лидия, Мая, Татяна, Надежда, Емилия – не го чакат много щастливи дни.

Кога има имен ден Иван

Иван ще празнува имен ден на 7 януари всяка година. Този радостен ден не е динамичен, затова се отбелязва на една и съща дата всяка една година. Позволено е наименованието да има имен ден и в друг ден от календарната година, защото постоянно се честват нови християнски празници, при които като краен резултат някои имена на личности отбелязват два или повече пъти през календарната година имен ден.

Картички и пожелания за Иван

Ако желаете да поднесете поздрави за празника на именника, можете да го изненадате с неповторима поздравителна картичка от интернет портала PozdraviMe.com. Друг метод е да разпратите на човека, който празнува, писмо с приказно пожелание, което от своя страна ще го докосне 100% в душата. При този похват ще изкажете своите близки емоции и ще докажете, че много държите на този човек.

Оценка: 4.4 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top