Ясен – име, значение, имен ден

В превод от старогръцки означава „лекар”, „целител“.

Носещите името Ясен са хора с висок интелект, които си знаят цената (и често я завишават). Те са изпълнени с чувство за собствено достойнство. Нерядко са талантливи в много области, затова често се лутат, търсят призванието си. Самите те са откровени и изискват същото от другите, в това отношение явно не им достига гъвкавост, толерантност.

Склонни са да се затварят в себе си и да отлагат работата за по-късно. Без съмнение са надарени с голяма вътрешна сила, но тя се проявява само в екстремни ситуации. Независимо от това, че природата им е дала много, Ясеновците рядко достигат високо положение: отчасти поради неумението си да се приспособяват, отчасти поради нерешителността си. Те са раними и чувствителни, притежават развита интуиция, която често ги спасява в трудни моменти. Аналитичният ум позволява на мъжете, носещи това име, да се ориентират добре в живота, а интуицията им – да предвиждат житейските бури, които се стараят да избягват.

Ясеновците са разсъдливи и пресметливи, при това до такава степен, че понякога изглеждат досадни. Те са безукорно нравствени, но не признават прекалено строгите правила. Съпруги си избират внимателно, като спират избора си на спокойни, неамбициозни жени, само че те бързо поемат юздите в свои ръце. Още преди да се усети, Ясен вече е под чехъла на жена си.

4.9/5 - 10 гласа
Връщане в началото на страницата