Ясен значение на името

Ясен – име, значение, имен ден

Ясен значение на името

Ясен – коректна информация за името, кога има имен ден и как бихте могли да направите изненада.

Значение на името Ясен

В превод от старогръцки означава „лекар”, „целител“.

Носещите името Ясен са хора с висок интелект, които си знаят цената (и често я завишават). Те са изпълнени с чувство за собствено достойнство. Нерядко са талантливи в много области, затова често се лутат, търсят призванието си.

Самите те са откровени и изискват същото от другите, в това отношение явно не им достига гъвкавост, толерантност.

Склонни са да се затварят в себе си и да отлагат работата за по-късно. Без съмнение са надарени с голяма вътрешна сила, но тя се проявява само в екстремни ситуации.

Независимо от това, че природата им е дала много, Ясеновците рядко достигат високо положение: отчасти поради неумението си да се приспособяват, отчасти поради нерешителността си. Те са раними и чувствителни, притежават развита интуиция, която често ги спасява в трудни моменти.

Аналитичният ум позволява на мъжете, носещи това име, да се ориентират добре в живота, а интуицията им – да предвиждат житейските бури, които се стараят да избягват.

Ясеновците са разсъдливи и пресметливи, при това до такава степен, че понякога изглеждат досадни. Те са безукорно нравствени, но не признават прекалено строгите правила.

Съпруги си избират внимателно, като спират избора си на спокойни, неамбициозни жени, само че те бързо поемат юздите в свои ръце. Още преди да се усети, Ясен вече е под чехъла на жена си.

Кога има имен ден Ясен

Ясен ще получава поздравления по случай своя голям празник – имен ден на 21 юни ежегодно. Този празник е статичен, поради това се празнува по едно и също време ежегодишно.  Но той празнува имен ден и на Цветница, който е подвижен празник и се чества 7 дни преди Великден всяка година. Осъществимо е човекът да почерпи и по друго време в календарната година, тъй като перманентно изникват нови християнски празници, при които като резултат някои имена на личности честват няколко пъти през календарната година имен ден.

Картички и пожелания за Ясен

В случай че желаете да поднесете изненада за щастливия ден на лицето, което празнува, бихте могли да го сюрпризирате с божествена картичка от интернет портала PozdraviMe.com. Друг метод е да пратите на празнуващия човек онлайн съобщение с неподражаеми поздравления, което от своя страна ще го уцели директно в райското кътче на душата. При този начин ще изразите своите приятелски чувства и ще докажете, че много държите на този човек.

Оценка: 4.5 от 11 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top