Борис / Борислав – име, значение, имен ден

Името е влязло от векове в славянската езикова практика и съществува в два варианта – съкратен (Борис) и пълен (Борислав). Семантиката на дузини се крие в словосъчетанието „борещ се за слава”.

Мъжете, които носят това име още от ранно детство са наясно какво е това „добро“ и какво е това „лошо”. Те никога не си разхвърлят нещата из стаята, не си позволяват да излизат неглиже навън и спазват всички неписани и писани норми на обществото. За малките Борисовци уроците винаги стоят преди игрите.

Като пълнолетни те бързо стават самостоятелни Борисовците по правило са доста умни, в определени сфери достигат големи успехи. Сред тях често се срещат бизнесмени, финансисти, банкери. Прецизни и последователни са в работата си. Не са лишени от чувство за хумор. Всичките си жизнени блага обикновено постигат самостоятелно.

Не са жадни за богатство, по-скоро са великодушни и реалистично приемащи необходимостта от пари. Представителите на силния пол, които носят това име, са изключително предани на работата си. Понякога в името на бизнеса забравят за семейството си. Жените, които са решили да свържат съдбата си с тях трябва да се съобразяват с това.

Борис може сполучливо да се ожени за любимата си, ако тя носи името Ангелина, Анастасия, Вероника, Валентина, Диана, Глория, Галя, Нели, Едит, Елвира, Зоя, Ина, Ирина, Клара, Наталия, Олга, Светлана, Тамара, Емилия. По-малко щастливи са връзките с Антония, Елисавета, Любов, Марина, Надежда, Нина, Татяна, Яна, Юлия.

Връщане в началото на страницата