Борислав - произход на името

Борис / Борислав – име, значение, имен ден

Борислав - произход на името

Борис / Борислав – топ информация за човека, носещ това име, кога точно ще черпи по повод имен ден и с какво може да изненадата човека.

Значение на името Борис / Борислав

Името е влязло от векове в славянската езикова практика и съществува в два варианта – съкратен (Борис) и пълен (Борислав). Семантиката на дузини се крие в словосъчетанието „борещ се за слава”.

Мъжете, които носят това име още от ранно детство са наясно какво е това „добро“ и какво е това „лошо”. Те никога не си разхвърлят нещата из стаята, не си позволяват да излизат неглиже навън и спазват всички неписани и писани норми на обществото. За малките Борисовци уроците винаги стоят преди игрите.

Като пълнолетни те бързо стават самостоятелни Борисовците по правило са доста умни, в определени сфери достигат големи успехи. Сред тях често се срещат бизнесмени, финансисти, банкери. Прецизни и последователни са в работата си. Не са лишени от чувство за хумор. Всичките си жизнени блага обикновено постигат самостоятелно.

Не са жадни за богатство, по-скоро са великодушни и реалистично приемащи необходимостта от пари. Представителите на силния пол, които носят това име, са изключително предани на работата си. Понякога в името на бизнеса забравят за семейството си. Жените, които са решили да свържат съдбата си с тях трябва да се съобразяват с това.

Борис може сполучливо да се ожени за любимата си, ако тя носи името Ангелина, Анастасия, Вероника, Валентина, Диана, Глория, Галя, Нели, Едит, Елвира, Зоя, Ина, Ирина, Клара, Наталия, Олга, Светлана, Тамара, Емилия. По-малко щастливи са връзките с Антония, Елисавета, Любов, Марина, Надежда, Нина, Татяна, Яна, Юлия.

Кога има имен ден Борис / Борислав

Борис / Борислав ще се весели по случай празник – имен ден на Великден. Празничният ден е преместваем и се празнува в неделя всяка година. Осъществимо е лицето да празнува имен ден и по друго време през календарната година, тъй като постоянно се отбелязват нови християнски празници, при които става така че личните имена на хора празнуват по няколко пъти през годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Борис / Борислав

Когато много искате да поднесете изненада за празненството на своя приятел, може да го извършите с тематична картичка с пожелание от онлайн проекта PozdraviMe.com. Друг вариант е да изпратите на своя роднина или приятел съобщение с неподражаеми поздравления, което ще го уцели 100% в сърцето. При този похват ще покажете вашите топли искрени чувства и ще изразите, че много държите на тази личност.

Оценка: 4.5 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top