Божидар / Божидара – име, значение, имен ден

Означава „подарен от Бога на семейството“.

Хората носещи тези имена, са родени с късмет. Животът им невинаги елек и плавен, но каквото и да се изпречи на пътя им, умеят да се справят стоически и да извличат ползи от преживяното. Правилно подбират начинанията, с които се захващат, отдават се от сърце и често регистрират големи успехи. Искрени и радушни са, компанията им прави силно впечатление и печелят уважението и симпатиите на околните.

Божидар е леко недоверчив, необходимо е малко търпение, за да го опознаете истински. Може да бъде вежлив, любезен, внимателен и добър към всеки. В същото време е разумен и практичен. Не би си губил времето да създава отношения, в чиято искреност не вярва, не би ухажвал жена, която не харесва истински. Ще е щастлив в личен план, ако се обвърже с Ваня, Доротея или Миролюба.

Божидара е перфекционист – както в професионалния, така и в личния си живот. Старае се всяко нещо да бъде довеждано до съвършенство. Вярва в това, че обвързвайки се с един мъж, само от нея зависи той да е щастлив. Прави неимоверни усилия, за да докаже това си убеждение на себе си и на избраника си.

Връщане в началото на страницата