Божидар и Божидара - значение на името

Божидар / Божидара – име, значение, имен ден

Божидар и Божидара - значение на името

Божидар / Божидара – точна информация за наименованието, на кой ден има имен ден и по какъв начин може да направите хубава изненада.

Значение на името Божидар / Божидара

Означава „подарен от Бога на семейството“. Хората носещи тези имена, са родени с късмет. Животът им невинаги елек и плавен, но каквото и да се изпречи на пътя им, умеят да се справят стоически и да извличат ползи от преживяното.

Правилно подбират начинанията, с които се захващат, отдават се от сърце и често регистрират големи успехи. Искрени и радушни са, компанията им прави силно впечатление и печелят уважението и симпатиите на околните.

Божидар е леко недоверчив, необходимо е малко търпение, за да го опознаете истински. Може да бъде вежлив, любезен, внимателен и добър към всеки. В същото време е разумен и практичен. Не би си губил времето да създава отношения, в чиято искреност не вярва, не би ухажвал жена, която не харесва истински. Ще е щастлив в личен план, ако се обвърже с Ваня, Доротея или Миролюба.

Божидара е перфекционист – както в професионалния, така и в личния си живот. Старае се всяко нещо да бъде довеждано до съвършенство. Вярва в това, че обвързвайки се с един мъж, само от нея зависи той да е щастлив. Прави неимоверни усилия, за да докаже това си убеждение на себе си и на избраника си.

Кога има имен ден Божидар / Божидара

Божидар / Божидара ще празнува празничен имен ден на 25 декември всяка година. Този празник не е от подвижните, поради това се прави празник по едно и също време ежегодно.  Но имената Божидар / Божидара могат да празнуват и на Тодоровден, който е подвижен празник и се чества всяка година 43 преди Великден. Напълно възможно е личността да се весели и по друго време от цялата година, тъй като перманентно се честват нови православни празнични дни, в които става така че наименования на личности честват няколко пъти в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Божидар / Божидара

В случай че искате да направите сюрприз за щастливия ден на лицето, което празнува, бихте могли да го извършите с тематична нова картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Различна възможност е да изпратите на своя приятел имейл с оригинално пожелание, което ще го уцели точно в сърцето. С този начин ще изкажете своите близки емоции и ще заявите, че цените този страхотен човек.

Оценка: 4.6 от 9 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top