Теодор / Тодор значение на името

Теодор / Тодор – име, значение, имен ден

Теодор / Тодор значение на името

Теодор / Тодор – коректна справка за носителя на това име, кога точно празнува имен ден и с какво бихте могли да направите изненада.

Значение на името Теодор / Тодор

Името е с древногръцки произход и означава „Божи дар“. Малкият Тодор е много прям, упорит и едновременно с това мълчалив. Винаги си играе встрани от другите деца, доста е послушен и изпълнителен. Рядко прави бели, не участва в буйни игри и пакости.

Когато порасне и тръгне на работа, Тодор е винаги сред първите. Той е надежден кадър за всяка фирма и началниците бързо го оценяват. Не обича скандалите, макар че не е близък с колегите си. След работа бърза да се прибере вкъщи. Обича реда както на работа, така и в дома си.

Когато върши нещо, Тодор не обича да бърза. Не бърза и в любовта. Избира дълго своята съпруга. Жените, които харесват лесните победи и са свикнали на комплименти и горещи обяснения, може и да не дочакат предложение от страна на Тодор. Той е почти идеален съпруг – прекрасен стопанин, обича децата си, не е склонен към изневери.

С тъщата си е в чудесни отношения, затова често мъжете с това име са „заврени зетьове“.

Голяма е вероятността да намери брачното щастие, ако Тодор се свърже с Ася, Анастасия, Ангелина, Антония, Лидия, Людмила, Мария, Наталия, Христина или Яна. Ще му е труден животът, ако се събере с Адриана, Екатерина, Елена, Мая, Марта, Юлия, Надежда или Нина.

Кога има имен ден Теодор / Тодор

Празникът на Теодор / Тодор е от подвижните и се чества всяка година 43 дни преди Великден. Осъществимо е наименованието да празнува имен ден и в друг ден в календарната година, тъй като перманентно се честват нови православни празнични дни, при които става така че някои наименования на хора отбелязват в два или повече дни в годината именни дни.

Картички и пожелания за Теодор / Тодор

В случай че много искате да направите сюрприз за празненството на своя роднина, може да го сюрпризирате с прекрасна нова картичка от PozdraviMe.com. Друг вариант е да изпратите на човека, който празнува, послание с неповторим поздрав, което от своя страна ще го уцели 100% в душата. С този метод ще докажете вашите топли емоции и ще заявите, че оценявате тази особа.

Оценка: 4.5 от 11 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top