Теодор / Тодор – име, значение, имен ден

Името е с древногръцки произход и означава „Божи дар“. Малкият Тодор е много прям, упорит и едновременно с това мълчалив. Винаги си играе встрани от другите деца, доста е послушен и изпълнителен. Рядко прави бели, не участва в буйни игри и пакости.

Когато порасне и тръгне на работа, Тодор е винаги сред първите. Той е надежден кадър за всяка фирма и началниците бързо го оценяват. Не обича скандалите, макар че не е близък с колегите си. След работа бърза да се прибере вкъщи. Обича реда както на работа, така и в дома си.

Когато върши нещо, Тодор не обича да бърза. Не бърза и в любовта. Избира дълго своята съпруга. Жените, които харесват лесните победи и са свикнали на комплименти и горещи обяснения, може и да не дочакат предложение от страна на Тодор. Той е почти идеален съпруг – прекрасен стопанин, обича децата си, не е склонен към изневери.

С тъщата си е в чудесни отношения, затова често мъжете с това име са „заврени зетьове“.

Голяма е вероятността да намери брачното щастие, ако Тодор се свърже с Ася, Анастасия, Ангелина, Антония, Лидия, Людмила, Мария, Наталия, Христина или Яна. Ще му е труден животът, ако се събере с Адриана, Екатерина, Елена, Мая, Марта, Юлия, Надежда или Нина.

Връщане в началото на страницата