Дина – име, значение, имен ден

Предполага се, че това име произхожда от гръцката дума „динамис“ – сила, мощ, или от арабската „дин” – вяра.

В детството си Дина расте нервна и избухлива, най-често заради дреболии. Създава доста грижи на родителите си. Дина бързо сменя настроенията си – ту е весела и безгрижна, ту е умислена и мълчалива. Обича да се грижи за някого и като малка настоява да й се вземе куче или коте.

Ако е родена през лятото, Дина рано се влюбва и болезнено изживява перипетиите на първата любов.

Максималистка е и търси в другите съвършенството. Обожава умните и начетените хора. Има добра памет и бърза реакция. Лесно се научава да кара кола и става добър шофьор.

Ако Дина е родена през, зимата има опасност да не й върви първият брак. За съжаление нещата трудно ще се оправят и през следващите връзки.

Нерядко жените с името Дина са самотни майки. Първопричините за това се крият в особения й характер. Макар да умее да се приспособява, Дина плаши мъжете с бойния си и прям нрав. Тя обича истината и ненавижда да я лъжат. Цени искреното приятелство и вярва в любовта.

Връзките й с Павел, Симеон, Самуил, Сергей и Коста са най-сполучливи и перспективни. Ако обаче си избере за спътник в живота Игнат, Богдан, Анатоли, Петър, Яков или Антон – прогнозата не е добра.

Връщане в началото на страницата