Дина - произход и значение

Дина – име, значение, имен ден

Дина - произход и значение

 

Дина – пълна информация за носителя на това име, през кой месец ще черпи по повод имен ден и по какъв начин бихте могли да направите изненада.

Значение на името Дина

Предполага се, че това име произхожда от гръцката дума „динамис“ – сила, мощ, или от арабската „дин” – вяра.

В детството си Дина расте нервна и избухлива, най-често заради дреболии. Създава доста грижи на родителите си. Дина бързо сменя настроенията си – ту е весела и безгрижна, ту е умислена и мълчалива. Обича да се грижи за някого и като малка настоява да й се вземе куче или коте.

Ако е родена през лятото, Дина рано се влюбва и болезнено изживява перипетиите на първата любов.

Максималистка е и търси в другите съвършенството. Обожава умните и начетените хора. Има добра памет и бърза реакция. Лесно се научава да кара кола и става добър шофьор.

Ако Дина е родена през, зимата има опасност да не й върви първият брак. За съжаление нещата трудно ще се оправят и през следващите връзки.

Нерядко жените с името Дина са самотни майки. Първопричините за това се крият в особения й характер. Макар да умее да се приспособява, Дина плаши мъжете с бойния си и прям нрав. Тя обича истината и ненавижда да я лъжат. Цени искреното приятелство и вярва в любовта.

Връзките й с Павел, Симеон, Самуил, Сергей и Коста са най-сполучливи и перспективни. Ако обаче си избере за спътник в живота Игнат, Богдан, Анатоли, Петър, Яков или Антон – прогнозата не е добра.

Кога има имен ден Дина

Дина няма конкретна дата за имен ден. Позволено е наименованието да се весели и на още една дата през цялата година, защото постоянно се честват нови православни празнични дни, при които като краен резултат наименования на хора разполагат няколко пъти през календарната година имен ден.

Картички и пожелания за Дина

В случай че желаете да направите сюрприз за празненството на своя приятел, може да го изненадате с прекрасна картичка с пожелание от PozdraviMe.com. Друг метод е да пратите на празнуващия човек послание с оригинално пожелание, което непременно ще го уцели точно в душата. При този начин ще изразите своите топли искрени чувства и ще покажете, че уважавате този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top