Произход и значение на името Дияна

Дияна – име, значение, имен ден

Произход и значение на името Дияна

Дияна – коректна информация за наименованието, кога ще почерпи за имен ден и с какво можете да направите хубава изненада.

Значение на името Дияна

На латински Диана означава „божествена“. В римската митология тя е богиня на Луната и лова. В древногръцката религия на Диана съответства богинята Артемида.

Като малки Дианите растат послушни и спокойни. Жалостиви и внимателни са към хората около тях. По характер са твърди и много упорити. Благодарение на тези качества постигат успехи в живота. Трудно е да ги излъжеш, имат желязна интуиция.

Жените с името Диана не търпят около себе си безразлични хладни хора. Те са гостоприемни и добри домакини. Любимите им цветове са синьото, виолетовото и черното.

Родените през зимата Дияни имат „мъжки“ характер – решителни са и понякога проявяват изключителен инат. Те са безспорни лидери вкъщи и в работата. Родените през лятото са с по-мек характер и по правило се омъжват два пъти.

От дамите с името Диана излизат добри инженери, архитекти, актриси, балерини, фризьорки, педагози, шивачки, моделиери и изкуствоведи.

Ако Диана е избрала за свой съпруг мъж с името Борис, Михаил, Мирон, Петър, Андрей, Яков, Дарин или Борислав, може да е сигурна, че ще е щастлива. Не са толкова добри прогнозите, ако свърже живота си с Владислав, Емил, Едуард или Христо.

Кога има имен ден Дияна

Дияна няма конкретна дата за имен ден. Вероятно е човекът да има имен ден и в друг ден от цялата година, тъй като постоянно се отбелязват нови църковни празнични дни, за които като краен резултат някои имена на хора отбелязват в два или повече дни през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Дияна

В случай че искате да направите сюрприз за неповторимия ден на своя роднина, може да го извършите с божествена картичка с поздрав от сайта Pozdravime.com. Различна възможност е да изпратите на своя приятел онлайн съобщение с оригинално пожелание, което ще го уцели право в душата. С този похват ще докажете вашите горещи емоции и ще докажете, че много държите на това създание.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top