Дияна – име, значение, имен ден

На латински Диана означава „божествена“. В римската митология тя е богиня на Луната и лова. В древногръцката религия на Диана съответства богинята Артемида.

Като малки Дианите растат послушни и спокойни. Жалостиви и внимателни са към хората около тях. По характер са твърди и много упорити. Благодарение на тези качества постигат успехи в живота. Трудно е да ги излъжеш, имат желязна интуиция.

Жените с името Диана не търпят около себе си безразлични хладни хора. Те са гостоприемни и добри домакини. Любимите им цветове са синьото, виолетовото и черното.

Родените през зимата Дияни имат „мъжки“ характер – решителни са и понякога проявяват изключителен инат. Те са безспорни лидери вкъщи и в работата. Родените през лятото са с по-мек характер и по правило се омъжват два пъти.

От дамите с името Диана излизат добри инженери, архитекти, актриси, балерини, фризьорки, педагози, шивачки, моделиери и изкуствоведи.

Ако Диана е избрала за свой съпруг мъж с името Борис, Михаил, Мирон, Петър, Андрей, Яков, Дарин или Борислав, може да е сигурна, че ще е щастлива. Не са толкова добри прогнозите, ако свърже живота си с Владислав, Емил, Едуард или Христо.

Връщане в началото на страницата