Значение на името Евгени

Евгени – име, значение, имен ден

Значение на името Евгени

Евгени – пълна справка за носителя на това име, кога точно празнува имен ден и с какво можете да изненадата човека.

Значение на името Евгени

Името е с древногръцки произход и означава „благороден“. В българския език се срещат вариантите Евгени и Евгений.

Малките момчета, носещи това име, поразяват околните със своята хубава усмивка. Много рано се научават да пишат и четат. Големи фантазьори са. В Училище са сред отличниците. Лесно учат чужди езици. Към момичетата се отнасят рицарски, често ги боготворят.

Евгени е трудолюбив, увлича се от спорта. Не умее да се концентрира и понякога не преодолява целите, които си поставя. Неговата сила са точните науки и електрониката. Някои от момчетата и младежите с това име обичат да пишат стихове.

Родените през есента Евгениевци са целеустремени и борбени. Тези, които са родени през лятото и пролетта, са състрадателни към болните и бедните.

Мъжът с това име е създаден за семеен живот. Той обича да помага в домашните работи. Често съпругата му обаче разбира тази домашна привързаност като безхарактерност – в този смисъл Евгений невинаги среща взаимни чувства от най-близките си.

Много си пада по разходките и разговорите с децата. Никога Евгений не дава повод за развод в семейството.

Статистиката показва, че Евгений най-добре се чувства обвързан семейно с Анна, Богдана, Валентина, Валерия, Вера, Дария, Жулиета, Евдокия, Елвира, Лилия, Нели, Людмила, Поля, Христина, Юлия. По-малко ще му върви с Елена, Едит, Зоя, Лидия, Ева, Марина, Яна.

Кога има имен ден Евгени

Евгени ще празнува празник – имен ден на 24 декември всяка една година. Празникът не е динамичен, заради това се отбелязва събитието през един и същ месец всяка година. Позволено е човекът да приеме поздрави от хора и на още една дата в цялата година, тъй като постоянно се честват нови християнски празници, в които като резултат някои имена на хора празнуват два или повече пъти през календарната година именни дни.

Картички и пожелания за Евгени

В случаите когато желаете да поднесете изненада за неповторимия ден на лицето, което празнува, може да го сюрпризирате с тематична поздравителна картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг вариант е да разпратите на своя приятел интернет съобщение с уникални поздравления, което ще го докосне директно в чувствата. При този способ ще изкажете своите топли чувства и ще покажете, че цените този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top