Евгени – име, значение, имен ден

Името е с древногръцки произход и означава „благороден“. В българския език се срещат вариантите Евгени и Евгений.

Малките момчета, носещи това име, поразяват околните със своята хубава усмивка. Много рано се научават да пишат и четат. Големи фантазьори са. В Училище са сред отличниците. Лесно учат чужди езици. Към момичетата се отнасят рицарски, често ги боготворят.

Евгени е трудолюбив, увлича се от спорта. Не умее да се концентрира и понякога не преодолява целите, които си поставя. Неговата сила са точните науки и електрониката. Някои от момчетата и младежите с това име обичат да пишат стихове.

Родените през есента Евгениевци са целеустремени и борбени. Тези, които са родени през лятото и пролетта, са състрадателни към болните и бедните.

Мъжът с това име е създаден за семеен живот. Той обича да помага в домашните работи. Често съпругата му обаче разбира тази домашна привързаност като безхарактерност – в този смисъл Евгений невинаги среща взаимни чувства от най-близките си. Много си пада по разходките и разговорите с децата. Никога Евгений не дава повод за развод в семейството.

Статистиката показва, че Евгений най-добре се чувства обвързан семейно с Анна, Богдана, Валентина, Валерия, Вера, Дария, Жулиета, Евдокия, Елвира, Лилия, Нели, Людмила, Поля, Христина, Юлия. По-малко ще му върви с Елена, Едит, Зоя, Лидия, Ева, Марина, Яна.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата