Гавраил – име, значение, имен ден

В превод от староеврейски това име означава божествен воин. В Библията Гавриил е ангелът, който е съобщил на свещеника Захарий за раждането на Исус.

Характерът на Гавриловците е упорит и напорист. В детството си са любимци на своите майки и им приличат по характер. Като деца често боледуват. Обичат да четат книги.

Себелюбиви са, но към хората се отнасят с дружелюбие. Притежават аналитичен ум. Гостоприемни са и добри – събират обаче лошите помисли на завистниците. Рядко изпадат в паника. Понякога са доста раними.

Обичат да колекционират картини, старинни вещи и марки. Обичат семейството си и трудно понасят разделите. Мъжете с това име са лидери в колектива или компанията. Лесно учат чужди езици и това им помага в кариерата. Разумни са и премерват всяка своя бъдеща крачка. Не се поддават на външно влияние и всичко правят, както са решили предварително.

Външното им спокойствие обаче е измамно – те са добри актьори и скриват истинските си проблеми. Занимават се със спорт, но не достигат рекордни резултати. Обичат да разговарят по телефона и добре излагат мислите си.

Той притежава добра интуиция, комуникативен е и не е чужд на кариеристичните подбуди.

Връщане в началото на страницата