Ина – име, значение, имен ден

Името е със старославянски произход, като в древността в Русия е използвано за кръщаване и на момичета, и на момчета.

Като малко момиченце Ина е доста упорито дете. Някои смятат, че още от детството тя изгражда в себе си труден характер. Това й носи доста сълзи през целия живот.

Като порасне, Ина запазва високото си самочувствие и тежкия за околните характер. Тя не може да се примири дори с малките слабости на своите приятелки – вечно им прави забележки и ги изкарва от кожата им. Ако някой и причини зло, го помни за цял живот, макар че не е отмъстителна. Ина е умна, има оригинални идеи и изказвания и лесно усвоява знанията, особено чуждите езици. Независима е и не се води за носа от приятелките си. В кухнята обича да опитва различни нови рецепти, има големи кулинарни способности.

От дамите с това име стават добри журналистки, фотографи, директори на магазини и фризьорски салони, а така също и инженери. Някои от тях се пробват в поетичното изкуство, и то с успех. Брачният съюз с нея е доста проблемен, защото е много ревнива. Само мъж, който е изключително честен, може да я направи щастлива. Във верността на Ина можете да не се съмнявате. Като майка тя е много взискателна към децата си – иска от тях да са отличници, да научат чужди езици от малки, да свирят и рисуват… Съпругът на Ина трябва често да и прави комплименти и да върши по-голяма част от къщната работа. Ина по принцип не се разбира със свекърва си.

Тя ще е щастлива, ако се омъжи за Александър, Борис, Владимир, Виктор, Константин, Рангел. По-малко късмет ще има с Димитър, Николай, Иван, Васил.

Връщане в началото на страницата