Йордан значение на името

Йордан – име, значение, имен ден

Йордан значение на името

Йордан – топ информация за човека, носещ това име, през кой месец има имен ден и с какво бихте могли да изненадате приятно именника.

Значение на името Йордан

Това мъжко име идва от наименованието на река Йордан. У нас то е едно от най-разпространените от векове.

Гордостта и благородството са характерните черти за мъжете, които го носят. Освен, че държат на думата си и са упорити до инат, Йордановците имат и известна авантюристична жилка.

Те са с особен поглед към света, не търпят традиционните и скучни неща. Около тях нещата трябва често да се променят, защото иначе изпадат в тежка депресия и си задават въпроси без отговор.

Йордан е любител на грандиозните проекти – той вижда развитието на нещата няколко хода напред и се ядосва, че другите не го разбират. Понякога много му помага фантазията, с която е щедро надарен от природата.

Той вижда във въображението си света променен, често това го вкарва в илюзорен свят, от който бавно излиза.

По характер е открит и добър, но може да бъде раздразнен силно, ако бъде излъган от хора, на които е вярвал. Приказлив е повече, отколкото се полага на един мъж.

Йордан може да направи почти идеално семейство, ако се обвърже с Валентина или Стела.

Кога има имен ден Йордан

Йордан ще се весели по случай голям празник – имен ден на 6 януари ежегодишно. Този празничен ден не е динамичен, затова се отбелязва събитието по едно и също време ежегодно. Позволено е името да организира празник и на друга дата от календарната година, защото перманентно се отбелязват нови православни празници, в които става така че някои имена на личности имат в два или повече дни през календарната година именни дни.

Картички и пожелания за Йордан

Когато много искате да направите сюрприз за празненството на своя приятел, може да го извършите с прекрасна картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Различен вариант е да препратите на човека с празника имейл с неподражаеми поздравления, което непременно ще го уцели 100% в сърцето. С този метод ще покажете своите приятелски искрени чувства и ще докажете, че оценявате това създание.

Оценка: 4.9 от 9 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top