Какво е значението на името Леа

Леа – име, значение, имен ден

Какво е значението на името Леа

Леа – пълна справка за името, на кой ден има имен ден и как бихте могли да изненадата човека.

Значение на името Леа

Произхожда от латинската дума Теа, която означава „лъвица“. Тя е искрена, открита, сериозно се интересува от другите хора. Има много приятели и с удоволствие би се опитала всячески да им помогне, обсъждайки техните проблеми.

Винаги търси отговор, търси истината. Природата й е аналитична. Има тенденция да живее при ниско напрежение. Това се отнася и за професията й, и за личния й живот. Леа не позволява превъзходство. Отказва да дава обяснения на когото и за каквото и да било.

Външно студена, вътрешно е силно емоционална. Не искайте от нея да се променя, тя не може. Трябва да бъде свободна и независима.

Обича да пътува. Леа е рационална, сдържана, критична и иска да разполага със свобода във всичко – и в мислите, и в действията си.

Нещо, което не би понесла в личния си живот е ревността, особено безпочвената. За нея доверието е от изключително значение.

Кога има имен ден Леа

Леа ще празнува празник на името си на 22 март годишно. Този празничен ден е статичен, при което се чества през един и същ месец ежегодно. Напълно възможно е лицето да има имен ден и в друг ден от годината, защото перманентно изникват нови църковни празнични дни, за които като резултат наименования на личности имат два или повече пъти през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Леа

Когато желаете да поднесете изненада за щастливия ден на своя приятел, имате възможност да го извършите с неповторима картичка с пожелание от сайта Pozdravime.com. Различен вариант е да разпратите на своя роднина или приятел онлайн съобщение с оригинално пожелание, което непременно да го уцели директно в райското кътче на душата. При този похват ще изразите вашите горещи емоции и ще докажете, че оценявате този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top