Мина – име, значение, имен ден

От гръцки menas – месец. Тя може да бъде непрактична и импулсивна, но същевременно е с въображение и се старае към динамичен начин на живот. Сътворява ситуациите. Сякаш й харесва да живее под напрежение.

Припряна е и често много невъздържана. Понякога изпада в неловки ситуации, защото не е много тактична – когато има мнение за даден човек или по конкретен въпрос, не се колебае да го сподели на всеослушание, без да се притеснява, че може да засегне някого. Не умее да бъде двулична.

Каквото и да сподели или разкрие пред вас, дори то да е сурова критика, не го прави с цел да ви уязви, напротив. Загрижена е за хората, които са и близки и искрено се вълнува от това, което се случва с тях. Самата тя на моменти може да бъде много прикрита, не защото крие нещо, а защото не е сигурна какво точно я вълнува и не иска да се довери, преди да е сигурна в емоциите си.

Така действа и в любовта – трябва да е уверена, че партньорът й има сериозни намерения към нея, искрен е в чувствата си и би бил внимателен към нея. Едва тогава Мина ще разкрие своите чувства към него.

Връщане в началото на страницата