Невена значение на името

Невена – име, значение, имен ден

Невена значение на името

Невена – коректна информация за наименованието, на коя дата празнува имен ден и как може да изненадате приятно именника.

Значение на името Невена

В книжовния руски език означава „който не увяхва”. Ще се учудите как това нежно създание с името Невена може да проявява такъв пословичен инат. Трудностите, забраните и въобще ограниченията я правят още по-упорита.

Лесно може да се нервира, лошото е, че често изкарва гнева си върху най-близките си. Невена е многопластова личност – никога не я вълнува само едно нещо, никога не се притеснява само от един проблем.

Ако има възможност, би се нагърбила с дейността на всички около себе си – не само защото така би им помогнала, но защото обича да е ангажирана.

Справя се на всички фронтове – в работата си е професионалист, в личния си живот е изрядна. Не допуска компромиси с принципите си. И най-доброто, според нея, може да стане още по-добре с нейна намеса.

Старателна е и умее да изпипва нещата, с които са захване така, че всички да са възхитени от резултата. Добри перспективи за връзка със Стамен.

Кога има имен ден Невена

Невена разполага с имен ден 7 дни преди Великден всяка година. Това е Цветница и той е динамичен празник. Реалистично е името да почерпи и в друг ден от календарната година, тъй като постоянно изникват нови църковни празнични дни, за които става така че някои имена на хора отбелязват няколко пъти през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Невена

Ако имате желание да направите сюрприз за празника на лицето, което празнува, бихте могли да го сюрпризирате с божествена картичка с поздрав от сайта Pozdravime.com. Друг начин е да разпратите на своя роднина или приятел имейл с приказно пожелание, което от своя страна ще го уцели право в сърцето. При този начин ще изразите вашите близки искрени чувства и ще изразите, че оценявате този прекрасен човек.

Оценка: 4.3 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top