Павел значение на името

Павел – име, значение, имен ден

Павел значение на името

Павел – топ информация за наименованието, на коя дата празнува имен ден и с какво може да изненадата човека.

Значение на името Павел

Името произхожда от латинската дума „паулюс“ – малък, малчуган. В Библията така се нарича един от апостолите.

Малкият Павел расте близо до своята майка – той я обича много и иска да прилича на нея. Послушно дете е и това послушание запазва през целия си живот.

Павел е състрадателен и обича да споделя тайните си с приятелите. Склонен е към философстване и дълго избира професията си. Силата му е в хуманитарните професии – от него става добър учител, журналист, писател или актьор.

В работата му колегите (особено колежките) много го обичат. Около себе си създава хармонична среда на спокойствие и разбирателство. Помага на съпругата си вкъщи. Не пие много алкохол, умерен е и в другите пороци.

Павел е пестелив и винаги успява да спечели много пари за семейството. Не се плаши от работата и никога не стои със скръстени ръце.

Най-добре е, когато Павел свърже съдбата си с жени, носещи имената Венера, Вера, Жулиета, Дина, Екатерина, Елисавета, Мая. Няма да е успешен бракът му със София, Ева, Дария, Елвира, Лилия, Наталия, Нина.

Кога има имен ден Павел

Павел ще получава поздравления по случай празник – имен ден на 29 юни всяка година. Този празник не е динамичен, заради това се отбелязва на една и съща дата ежегодишно. Напълно възможно е името да организира празник и на друга дата от цялата година, тъй като перманентно се отбелязват нови християнски празници, при които като резултат наименования на хора честват през няколко дни през календарната година именни дни.

Картички и пожелания за Павел

В случай че поискате да направите сюрприз за неповторимия ден на лицето, което празнува, имате възможност да го сюрпризирате с подходяща поздравителна картичка от сайта Pozdravime.com. Друг начин е да препратите на човека, който празнува, послание с оригинално пожелание, което от своя страна ще го докосне директно в чувствата. С този метод ще покажете вашите топли искрени чувства и ще докажете, че оценявате този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top