Петър значение на името

Петър – име, значение, имен ден

Петър значение на името

Петър – коректна информация за човека, носещ това име, на коя дата ще черпи по повод имен ден и с какво може да изненадате приятно именника.

Значение на името Петър

Името произхожда от древногръцката дума „петра“, което означава „скала, камък”. Малкият Петьо расте като любознателно и добро дете. Той иска бързо и всичко да научи за света, В който живее. Има силно развито чувство за солидарност.

Малчуганът е музикално надарен, а има и добър глас. Родителите му биха постъпили правилно, ако го запишат да учи в музикално училище. Петърчо обича да събира и различни неща – марки, етикети от кибрити, капачки, снимки на любими артисти и др. Почти няма проблеми с училището.

Като порасне, Петър си избира професия според анализ и систематизация на знанията, които получава. Сред познатите му има много изследователи, юристи, писатели.

Мъжете с това име дълго си търсят съпруги и когато срещнат жената, която отговаря на техните представи за спътничка в живота, действат бързо и решително.

Ако направи евентуална грешка, не вини за това никого освен себе си. Жената според Петър трябва да е преди всичко вярна. Всички останали нейни качества за него не са особено важни.

Обича да се грижи за животни. С домашните работи се занимава според настроението си. Много е привързан към майка си и съпругата му трябва да се примири с доминиращата роля на свекървата вкъщи.

Ревнив е, но сдържа ревността си. Пие малко алкохол, не е склонен към измяна – това може да му се случи, само като ответна реакция към изневерите на жена му.

Най-добре се разбира с жените, които носят имената Ангелина, Агнес, Варвара, Вера, Вероника, Глория, Диана, Екатерина, Евдокия, Людмила, Марта, Наталия, Петя и Светлана. Несполуки в брака ще го преследват, ако се е свързал с Борислава, Валерия, Дина, София, Ирина, Марина, Ева, Елвира, Нели и Татяна.

Кога има имен ден Петър

Петър има празник на името си на 29 юни годишно. Празничният ден не е преместваем, при което се празнува на една и съща дата ежегодишно. Приложимо е лицето да приеме поздрави от хора и на друга дата през календарната година, тъй като постоянно се появяват нови християнски празници, в които като резултат някои наименования на личности празнуват няколко пъти през годината именни дни.

Картички и пожелания за Петър

Когато много искате да направите сюрприз за неповторимия ден на празнуващия имен ден, може да го сюрпризирате с оригинална картичка с пожелание от PozdraviMe.com. Различен метод е да изпратите на празнуващия човек онлайн съобщение с оригинално пожелание, което ще го уцели 100% в сърцето. При този похват ще покажете вашите горещи емоции и ще заявите, че много държите на този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top