Петър – име, значение, имен ден

Името произхожда от древногръцката дума „петра“, което означава „скала, камък”. Малкият Петьо расте като любознателно и добро дете. Той иска бързо и всичко да научи за света, В който живее. Има силно развито чувство за солидарност. Малчуганът е музикално надарен, а има и добър глас. Родителите му биха постъпили правилно, ако го запишат да учи в музикално училище. Петърчо обича да събира и различни неща – марки, етикети от кибрити, капачки, снимки на любими артисти и др. Почти няма проблеми с училището.

Като порасне, Петър си избира професия според анализ и систематизация на знанията, които получава. Сред познатите му има много изследователи, юристи, писатели.

Мъжете с това име дълго си търсят съпруги и когато срещнат жената, която отговаря на техните представи за спътничка в живота, действат бързо и решително.

Ако направи евентуална грешка, не вини за това никого освен себе си. Жената според Петър трябва да е преди всичко вярна. Всички останали нейни качества за него не са особено важни. Обича да се грижи за животни. С домашните работи се занимава според настроението си. Много е привързан към майка си и съпругата му трябва да се примири с доминиращата роля на свекървата вкъщи. Ревнив е, но сдържа ревността си. Пие малко алкохол, не е склонен към измяна – това може да му се случи, само като ответна реакция към изневерите на жена му.

Най-добре се разбира с жените, които носят имената Ангелина, Агнес, Варвара, Вера, Вероника, Глория, Диана, Екатерина, Евдокия, Людмила, Марта, Наталия, Петя и Светлана. Несполуки в брака ще го преследват, ако се е свързал с Борислава, Валерия, Дина, София, Ирина, Марина, Ева, Елвира, Нели и Татяна.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата