Полина / Поля – име, значение, имен ден

Произходът на името има две версии. Едната е свързана с разговорната форма на женското име Аполинария (идва от името на бога на слънцето Аполон, покровител на изкуствата). Другата е: името произхожда от славянската дума „поле” (оттам произхождат и названията Полша и поляци).

Жените, носещи това име, са изпълнени с любов към хората, отзивчиви са във всеки час на денонощието. Те са много чистоплътни, обичат домашните любимци. Поля винаги е елегантно облечена, харесва скъпите тоалети и никога не пести пари за дрехи, обувки и чанти. Тя рядко е ревнива, поне никога не показва чувствата си. В някои отношения има детска психика и затова често е лъгана, както от мъжете край нея, така и от най-добрите й приятелки. Тя обича професиите, които и позволяват да си бъде повече вкъщи. Много време отделя на децата си. Чужди са й извънбрачните връзки, няма любовници и рядко лъже съпруга си.

Поля е добра майка. Винаги е първа на родителските срещи и взима участие във всякакви родителски комитети и акции.

В брака често няма късмет. Здраво ще е семейството й, ако Поля се свърже с Евгени, Викенти, Юри, Денис, Константин, но ще има големи проблеми с Анатоли, Владимир, Андрей.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата