Значение на името Серафим

Серафим – име, значение, имен ден

Значение на името Серафим

Серафим – пълна справка за човека, носещ това име, кога точно ще почерпи за имен ден и как бихте могли да изненадата човека.

Значение на името Серафим

Староеврейска дума, която означава „огън, огнена светлина, огнени ангели“. Името се среща все по-рядко.

Мъжете, кръстени така, имат прекрасен характер. Никога не повишават тон – когато разговарят с вас, ви гледат в очите. Те са ласкави с всички – с приятелите и с непознатите.

Външно приличат на бащите си и като правило не са много високи на ръст. Серафим е трудолюбив, добре готви – особено рибни ястия и салати. Много рядко стига до втори и трети брак. Обича уюта в дома и все нещо майстори в къщи.

Когато се среща с някое момиче, Серафим го опознава дълго – това понякога отегчава госпожиците. Но те трябва да помнят – няма по-верен в любовта от Серафим. Той е изключително добра партия за всяка жена, която иска да има добро и трайно семейство.

Серафим по правило е дълголетник. Чак в старостта му се появяват проблеми със стомаха и сърцето.

Кога има имен ден Серафим

Серафим празнува празник на името си на 8 ноември през тази година. Празничният ден не е от подвижните, поради това се празнува по едно и също време всяка една година. Напълно възможно е името да организира празник и в друг ден от календарната година, защото постоянно изникват нови християнски празници, при които се получава наименования на личности отбелязват няколко пъти през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Серафим

Когато имате желание да поднесете изненада за щастливия ден на именника, може да го сюрпризирате с неповторима нова картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг начин е да разпратите на своя роднина или приятел имейл с уникални поздравления, което непременно да го уцели 100% в сърцето. С този похват ще изразите вашите горещи чувства и ще покажете, че цените тази особа.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top